auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Димитър Илиев ще кара нов автомобил във Финландия (Дневник) - 02 Август 2002 - 19:03

Българският екипаж Димитър Илиев и Петър Сивов ще участва с нов автомобил "Мицубиши Лансър Ево 7" /група N/ в предстоящия кръг от световния рали шампионат "1000 езера - Финландия" от 8 до 11 август. Новината съобщи Владимир Илиев, баща и личен мениджър на пилота. "Във Финландия ще стартираме с нов автомобил, специално подготвен за ралито, уточни Илиев. На практика екипажът ни ще седне за първи път в тази кола в понеделник, когато започват тренировките. Правилникът позволява двукратно преминаване по отсечките на маршрута и това едва ли ще бъде в наша полза." Владимир Илиев уточни, че допълнителна трудност за екипажа ще бъдат и атмосферните условия. Според прогнозите на синоптиците по това време в Скандинавия ще валят дъждове, което допълнително ще разкаля мекото трасе. Ралито е известно с големите си "трамплини", при преминаването на които автомобилите прелитат от 10 до 30 метра.

В събота Илиев и Сивов пътуват за Финландия. Българите заемат шесто място във временното класиране в първенството в своята група, като разполагат с актив от 9 точки, получени за второто им място в рали "Корсика" и за четвъртото - в рали "Кипър". Рали "1000 езера" е четвъртият старт за сезона на Илиев и Сивов в световния шампионат. Състезанието е и последното за група N в Европа.

"Основната ни цел е да достигнем успешно до финала, уточни Владимир Илиев. Не трябва да забравяме, че сме новаци в шампионата. След като вече имаме и точки, програмата ни максимум е да спечелим нови. Рали "1000 езера" е последното ни изпитание при сравнително позната обстановка. Последните два кръга от първенството са в Нова Зеландия и в Австралия. Тези страни не сме ги посещавали никога. Трябва да направим всичко възможно да трупаме актив, докато сме на родния ни континент."

Освен българския във Финландия ще има още един екипаж от отбора на италианеца Мауро Ночентини "Мауро Рейсинг Тийм" (МРТ) - на перуанеца Рамон Ферейрос. Третият екип на МРТ - на бившия световен шампион Густаво Трелес (Уругвай), няма да стартира, тъй като той участва в рали "Аржентина". Във временното класиране за световното първенство в група N начело е Карамджит Сингх (Малайзия) с 24 т.

в-к Дневник, емисия 01.08.2002

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL