auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Кузай води в полския рали шампионат - 13 Септември 2002 - 15:42
Рали Висла 2002 - Полша

Полякът Лешек Кузай и белгийският му навигатор Ервин Момбертс грабнаха победата в юбилейното 50-то рали Висла, 7-ми кръг на полския рали шампионат. Състезанието е и кръг от европейския рали шампионат с коефициент 2. Със своето Пежо 206 WRC, подготвено от "Кронос Рейсинг", полският екипаж спечели ралито с внушителна преднина от над 2 минути пред вторите в класирането - Михал и Грегор Бебенек с Тойота Корола WRC.


/Leszek Kuzaj, Erwin Mombearts, Peugeot 206 WRC/

Кузай доминираше по време на цялото рали, давайки най-добро време в 11 от 12-те етапа, въпреки грешката по време на SS4, когато той изхвърча в крайпътна анавка, което му коства загуба на водачеството за кратко.

"През първия ден на ралито, Тойотите на Бебенек и Гиелата успяваха да поддържат нашето темпо" - каза Момбертс след края на ралито. - "Но по време на последния етап взехме нещата в свои ръце. Фактически единствената ни грижа беше малката канавка по време на 4-тата специална отсечка. В следствие на тази грешка изгубихме за кратко водачеството. Но много бързо нещата се върнаха обратно в наша полза и отново поведохме" - допълни навигаторът на Кузай.


/Leszek Kuzaj, Erwin Mombearts, Peugeot 206 WRC/

Благодарение на победата, Кузай в момента е на върха в полския шампионат с 17 точки пред Янус Кулиг, който този сезон не участва в рали Висла.

Финално класиране:
1. Kuzaj / Mombaerts - Peugeot 206 WRC --- 1h13'01"0
2. Bebenek / Bebenek - Toyota Corolla WRC --- + 2'01"9
3. Gielata / Barran - Toyota Corolla WRC --- + 3'32"9
4. Czopik / Wronski - Mitsubishi Lancer --- + 4'36"6
5. Dytko / Dytho - Mitsubishi Lancer --- + 4'54"8
6. Stec / Bogdanski - Mitsubishi Lancer --- + 6'56"8

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL