auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Софиянци спечелиха русенското 4x4 рали - 06 Октомври 2002 - 20:11

Екипажът на софиянците Пламен Йоцов – Траян Траянов с “Тойота Ланд Круйзър” спечели рали-рейда “Русенски Лом 2002”, като зае първо място в 3-часовия маратон по затворен маршрут. Втори станаха пловдивчаните Александър Ковачев и Ивайло Йоцов с “Мерцедес Гладиатор” - G клас, които поведоха в класирането след първия етап. Трети са шуменците Тодор Христов – Мартин Сурилов също с “Мерцедес” G клас.

От стартиралите 25 джипа втория етап завършиха 21. Той беше изключително изпитание за мъжеството и волята на екстремните водачи, които караха без прекъсване цели 3 часа по неравното и пълно с изненади трасе с дължина 9800 м край русенското село Иваново. В него се включи и екипажът с № 11 на “Мерцедес с водач Янчо Терзиев и навигатор Митьо Ангелов, който падна в събота от мост в река Русенски Лом. Той беше изваден с общите усилия на своите конкуренти и стартира без предно стъкло.

В мотоциклетния клас “Ендуро” беше присъдено еднакво време след първия ден на всичките 6 състезатели от кремиковския клуб “Стоманени зверове” по тяхно желание.

Вчерашното офроуд състезание по затворен маршрут с едновременен старт за всички участници пък беше първото у нас. Целта беше да се навъртят максимален брой обиколки точно за 3 часа.

Красимир Миланов
в-к "Монитор", емисия 06.10.2002

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL