auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Кратък преглед на предстоящото рали Сосер-Сливен 2001година - 02 Май 2002 - 20:37
Остават броени дни до старта на тазгодишното състезание в град Сливен

На 03 Август ще бъде даден стартът на 17-то издание на рали "СОСЕР - СЛИВЕН". Сливенският балкан отново ще бъде домакин на многобройни фенове и състезатели. Отново, тъй като част от трасетата се използват и при рали "АЛБЕНА".

Ралито е валидно за:

- Европейски шампионат на рали за водачи - 2001
- Европейска купа на рали за пилоти - 2001
- Регионален шампионат на рали - 2001
- Европейски полицейски шампионат за рали - 2001
- Национален шампионат на РБ за рали - 2001

Организатори:

- СБА - Сливен
- БФАС

Състезанието се провежда съгласно Международния спортен кодекс и приложението му, Правилниците на шампионатите на ФИА, националния спортен правилник и правилника на организатора.

Цялостната дължина е 443,80 км., от които 227,24 км. е дължината на специалните етапи и техният брой е 14. Ралито се разделя на 2 етапа и 4 секции. Пътната настилка е изцяло асфалт.

До участие в надпреварата се допускат автомобили, хомологирани до датата на техническия преглед, които отговарят на изискванията от приложение "Ж" на Международния спортен кодекс, а това са :

- Туристически автомобили група А
- Серийни автомобили група Н

Автомобилите от групи А и Н се разделят по познатия начин в 4 класа.

След като изброихме по-важните структури и изисквания на ралито, ще оставим събитията да диктуват обстановката и развитието на състезанието. Не можем да се ангажираме с прогнози, тъй като в Сливенския Балкан няма да вземат участие много от фаворитите в миналогодишното състезание. Засега общо 43 екипажа, от които пет от съседна Турция, са подали заявки за участие.

На всички заинтересувани съобщаваме, че обширни репортажи могат да гледат в специализираните издания на "ТОП-ТЕЛЕВИЗИЯ" и "РИНГ СВ", а тези които ще присъстват по трасетата, предупреждаваме - да бъдат разумни в подбора на мястото си за наблюдение!

мсв

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL