auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Джон Дикън загина по време на рали Мастер 2001 - 02 Май 2002 - 20:45

 Британският състезател моторист Джон Дикън загина в следствие на трагичен инцидент по време на седмия етап на рали "Мастер '2001" в Сирия. Тежко падане на 285 км. от началото на втория етап на състезанието и на 125 км от историческия град Палмира, е довело до сериозни наранявания. За съжаление бързо пристигналия специален медицински хеликоптер е намерил Джон вече мъртъв.

Дикън се състезава с мотор BMW и е бил десеткратен британски шампион с ендуро и девет пъти ISDE златен медалист. През 1994 г. той е бил и пълен шампион за ендуро мотоциклети на Великобритания. През 1995 г. е 13-ти в рали Тунис, а през 1997 г. е 17-ти в Париж-Дакар и 7-ми в рали "Атлас". 1998 г. финишира 8-ми в Париж-Дакар, а през следващата година е 6-ти. Той е и първия британец спечелил етап в това известно състезание.

Джон Дикън беше известен и като кореспондент на EUROSPORT по време на последните ралита Париж-Дакар.

Мениджърът от BMW Дейв Тейлър, споделя: "Това е трагична загуба. Съчуствам много на семейството на Джон и сърцето ми се свива за неговите жена и две деца. Джон беше част от семейството на BMW от няколко години. Той беше забележителен човек, копнеещ за приключения и обичащ състезанията. Той беше изпълнен с талант и благародство и е истинска легенда в мотоциклетната индустрия. Завинаги ще бъде помнен."
Рене Медж, официален директор на рали "Мастер" и представител на FIA, сподели: "Ние загубихме един от кралете на off-road състезанията. За много от нас той беше весел приятел, и всички ние ще го запомним като пример за благородство. Джон вече ни липсва."


Приканваме всички, който познават Джон Дикън или са чували за него, да изкажат своите почитания към спортиста и човека, който наистина много ще ни липсва и да изразят своите съболезнования към неговото семейство!

Send your condolences & tributes to John Deacon & his family

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL