auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Гераджиев тренира за Швеция на макадам (Монитор) - 17 Януари 2003 - 19:26

Пилотът Георги Гераджиев-младши и навигаторът Никола Попов изпробваха в Испания колата “Мицубиши Лансер Ево VI”, с която ще участват в световния рали шампионат група “N”. Тестовете се проведоха на специално макадамово трасе, дълго 14 км, намиращо се на 70 км северно от Барселона. Цената за изпитанията е около 4500 евро на ден.

“В същия ден по трасето караше Марко Мартин с “Форд”, каза Гераджиев. – Започнахме в 9,30 сутринта и завършихме в 16,30 ч. През това време навъртяхме близо 100 км. Трасето беше великолепно – имаше много пропасти и канавки. На всеки завой чакаше човек с радиостанция и пожарогасител.”

Пилотът обясни, че вече “чувства” своя автомобил след изпитанието. “Колата се кара трудно, когато влезе в обороти, но става лесно, след като се свикне с пързалянето, заяви той. – От тима ни “Калм компетисион” накараха организаторите да правят трасето максимално хлъзгаво, за да е максимално близко до това в Швеция. Това беше постигнато, като на пътя се насипа много ситен пясък. Доволен съм от тестовете, защото изпробвах всякакви възможни настройки и вече познавам колата.”

Преди това Гераджиев и Попов изкараха 3 дни в Италия, като през първия и третия минаха психо-тестове, а във втория караха “Мицубиши”-то на сняг.

Екипажът ще дебютира в първенството в рали “Швеция” от 5 до 9 февруари.

в-к Монитор, 17.01.2003

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL