auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Настоящият водач в Европейския шампионат ще е с номер 1 в рали "България" - 04 Юни 2003 - 01:14

Португалецът Мигел Кампос с Пежо 206 WRC ще стартира с първи номер в рали "България" на 13 юни, беше потвърдено след изтичането на крайния срок за записване за състезанието. Общият брой на заявките е 76. Кампос е лидер в европейското първенство с общо 600 точки, след като спечели 3 от досега провелите се 4 състезания с коефициент 20. С втори номер ще бъде белгиецът Бруно Тири също с Пежо 206 WRC. В надпреварата ще се включат и други известни състезатели - миналогодишният победител в рали България, полякът Лешек Кузай със Субару Импреса WRC (No.3), руснакът Евгени Васин с Пежо 206 WRC (No.4), турчинът Еркан Казас със Ситроен Saxo SP1600 (No.20). Заявили са участие още два турски отбора, два отбора от Сърбия и Черна Гора и три екипажа от Гърция.

Един от най-добрите български пилоти - Димитър Илиев, ще пропусне състезанието по финансови причини. Възможно беше Илиев да се състезава с Пежото 206, с което участва в група "Супер 1600" в световния шампионат, но за съжаление това не стана.

От българите с най-преден номер ще бъде Крум Дончев с Пежо 306 Макси. След него по трасето ще тръгнат повечето от известните български пилоти, като Тихомир Златков с Форд Ескорт Косуърт, Ясен Попов с Тойота Корола WRC, Илия Царски с Форд Ескорт WRC, Данчо Данчев с Ланча Делта, Николай Златков с Опел Астра, Иван Маринов с Мицубиши Лансър, Георги Гераджиев-младши също с Мицубиши Лансър, Румен Дунев с Форд Пума.

По време на състезанието в България ще пристигне комисия на ФИА, за да прецени възможностите на страната ни за домакинство на кръг от световния шампионат.

Пълният списък на заявилите участие в рали България 2003

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL