auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СЪОБЩЕНИЯ : Офроуд състезанието "Балкан Трофи" все пак ще се състои - 04 Юни 2003 - 15:49

Въпреки известното забавяне, очакваното офроуд състезание "Балкан Трофи 2003" ще се проведе след средата на месец Юни. Предвижда се събитието да започне на 17-ти Юни. През изминалата седмица екип на организаторите - клуб "4х4 Екстрийм", пресече от запад на изток Родопите за да определи трасето на офроуд маратона.

“Още в околностите на Триград трасиращият всъдеход затъна в преспите на неочаквано падналия сняг. Дори и с лебедката не успяхме да помръднем здраво затъналите в пряспата четири задвижващи и подсигурени с блокировка колела. Джипът успя да продължи чак след яко 4-часово разкопаване с лопати” - разказа директорът на офроуд надпреварата Петър Цикалов.

Изненадващо подозрително беше отношението на местните хора към трасьорите. Оказа се, че причината за това е, че местните хора са сметнали екипа на клуб "4х4 Екстрийм" за поредните иманяри, каквито в района обикалят много. В крайна сметка, след като разбраха какви са всъщност, местните жители, начело с известните в района почитатели на офроуда - братята Ханджийски, помогнаха на уж добре подготвения за екстремните условия всъдеход да излезе от снежните преспи. За да продължи напред през горските шубраци, екипът се ориентираше по подробна карта на Родопите на издателство "Картогрофия". Тя обаче се оказа не само неточна, но и доста остаряла. Оказа се, че черните пътища отдавна са се превърнали в асфалтирани, представените като горски пътеки са заприличали на магистрали, а някои пътища изобщо липсваха върху картата.

Очакванията на състезателите, любители на офроуда, са тазгодишните препятствия да са съобразени с възможностите им, след като миналата година голяма част от екипите срещнаха сериозни трудности при преминаването по набелязаното трасе. Дали ще е така ще се разбере по време на самото състезание.

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL