auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Баджа Германия - Люк Алфон е първи - 23 Юни 2003 - 11:27
На родна земя Майер и Клайншмидт също се качиха на почетната стълбичка

Германката Андреа Майер и навигаторът и Андреас Шулц финишираха втори в баджа Германия с подготвеното от РалиАрт Мицубиши Паджеро. Тридневното 663 километрово състезание завърши на 22 юни в Лайпциг и беше спечелено от французина Люк Алфон и британския му навигатор Матю Стивънсън. За да заеме вицешампионското място, 35 годишната състезателка от отбора на Мицубиши надви своята конкурентка, германката Юта Клайншмидт с 4 минути и 22 секунди.

След като премина при четириколесните, прекъсвайки успешната си кариера с ендуро мотоциклет, Майер постепенно увеличи темпа този сезон, завърши пета в рали Тунис през Април и даде няколко времена в челната петица в Мароко по-рано този месец. "Това е фантастичен резултат за Андреа и за целия отбор" - каза директорът на Мицубиши Тийм Доминик Серие. "Всички се насладихме на начина по който приключи уикенда. След малкото объркване в пролога, заради което тя стартира от позиция в първите двадесет в събота сутринта, Андреа се изкачи пред конкурентите си и даде най-добро време в последния ден. За класическото Паджеро беше ценно да се постигне такъв добър резултат в домашно състезание."

След като се пребори с пролога в петък вечер на състезателната писта Веигсдорф-Коблец, Майер изостана назад в стартовия ред, след грешка на навигатора в една от многото обиколки по трасето. Тя се изкачи обратно през Съботния ден и завърши първия 113 километров специален етап между Реихвалде и Нохтен с трето време, зад лидера от пролога Грегоар Де Мевиус и съотборника му от БМВ - Люк Алфон.

Алфон спечели втората 245 километрова секция и измести временния водач, а Майер остана трета, като своевременно увеличи преднината си пред Клайншмидт на 68 секунди преди нощната почивка.

Пилотката на Мицубиши задържа инерцията си и през неделния ден и направо постигна най-добро време с 33 секунди напред, като така укрепи втората си позиция в генералното класиране. Де Мевиус закъсня много заради счупено колело, а четвъртото място на Алфон във финалния етап му беше достатъчно да грабне победата.

Дебютът на бъгитата Фолксваген Тарик в баджа Германия завърши с третото и четвъртото място на финала. "Ние сме удовлетворени" - заяви единственната жена победителка в рали Париж-Дакар Юта Клайншмидт. "Ние тайно се надявахме на място на почетната стълбичка и ние постигнахме това."

Провело се под патронажа на Министър-Председателя на Саксония, състезанието привлече 23 екипажа и стартира от централния прощад на Бауцен. 15 коли стигнаха края и се изкачиха на финалния подиум в Лайпциг.

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL