auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Себастиен Льоб със “Ситроен” победи в рали “Германия” (Монитор) - 29 Юли 2003 - 08:59
Георги Гераджиев и Никола Попов излетяха от трасето в 18-ата отсечка

Французинът Себастиен Льоб със “Ситроен Ксара WRC” спечели рали Германия, осми кръг от световния шампионат. Това беше третата победа в неговата кариера за първенството. 29-годишният Льоб и навигаторът му Даниел Елена завършиха с време 3.46:50,4 сек в 22-те скоростни отсечки след люта битка с финландеца Маркус Грьонхолм в края на надпреварата.

Финландецът остана втори само на 3,6 сек със своето “Пежо 206”. Той качи колата си на един бордюр в 17-ата отсечка, повреди кормилното устройство и спука предното й стъкло.

Трети на 19,7 сек е лидерът от първия ден, британецът Ричард Бърнс също с “Пежо”.

В челната осмица, която носи точки, влязоха още Колин Макрей (Вбр) със “Ситроен”, Марко Мартин (Ест) с “Форд Фокус”, Карлос Сайнц (Исп) със “Ситроен”, Франсоа Дювал (Фр) с “Форд Фокус” и Петер Солберг (Нор) със “Субару”.

Това беше втора победа за Льоб в Германия. Той спечели тук и миналата година, когато ралито влезе в календара на световния шампионат. С успеха си пилотът на “Ситроен” излезе на четвърто място в генералното класиране с 33 точки. Пред него са Бърнс с 43, Карлос Сайнц със “Ситроен” с 39 и Грьонхолм с 38. При конструкторите лидер е “Пежо” с 95 т., пред “Ситроен” – 88, “Форд” – 50, “Субару” – 49, “Шкода” – 20, “Хюндай” – 7.

Българският екипаж Георги Гераджиев – Никола Попов с “Мицубиши Лансър Ево 6” отпадна в 18-ата отсечка след излитане от пътя. Преди това той се движеше на 45-о място в генералното класиране, на 38:32,5 мин от Льоб и Елена. В група “N”, в която карат за световното, българите бяха 19-и, на 21:44,8 мин от лидерите Сала – Романи с “Мицубиши Каризма Ево 7”, които спечелиха състезанието и 9-и сред картотекираните за световния шампионат.

Бойко Оков,
в-к Монитор, 28.07.2003

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL