auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Колоездач, скиор, певец и дъщеря на шампион от Ф1 се пускат в рали Дакар (Монитор) - 02 Май 2002 - 23:14

24-ото издание на рали “Дакар” събра, освен звезди като Юта Клайншмит, Жан-Луи Шлесер, Фабрицио Меони, Джовани Сала или Ришар Сенкт и други куп личности, чиито имена по-рядко са срещат в подобен вид състезание.

В пустинното рали се пусна 59-годишният Джони Холидей. Идолът на младото поколение кара “Нисан Х-Трейл”, заедно с Рене Метже. През далечната 1967 г. певецът записа участие в рали “Монте Карло”, като след това стартира в ралитата на Мароко и Тунис, заедно с доведения му баща Андре Буду.

Бившият колоездач Фредерик Мокасан стартира втори път в “Дакар”. Миналата година той напусна надпреварата в 14-ия етап. Сега 33-годишният французин, който е носил жълтата фланелка по време на “Тур до Франс” през1996 г., ще яхне мотоциклет БМВ.

Изабел Патисие е една от 13-те жени, които се пускат в състезанието. Бившата катерачка, която прекрати кариерата си преди 4 години, ще бъде навигатор на Ив Фромон в колата с №291 - “Тойота”.

26-годишната Ванина Икс, която е дъщеря на световния шампион във Формула 1 през 1970 г. и 6 кратен победител в 24-часово състезание в Льо Ман и първенец в “Дакар” Джеки Икс, показва, че “кръвта вода не става”. Белгийката участва вече за трети път в “Дакар” с кола “Тойота”.

Световният шампион по ски от 1997 г. Люк Алфан също е в списъка на участниците в пустинната надпревара. “След “Дакар” ще се пусна в 24-часово състезание в Льо Ман”, разкри пред френския всекидневник “Екип” французинът.

ДЖОРДЖЕ ПЕЦУ
в-к Монитор, емисия 30.12.2001

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL