auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Да завладееш дюните... - 03 Април 2004 - 16:29
Предстои офроуд рали "Optic 2000" Тунис

23-тото рали Optic 2000 Tunisia, което ще стартира от Ница на 4 април, ще е първи кръг от световната крос-кънтри рали купа за 2004-та година, след като Баджа Италия беше отмемена. Повече от 250 превозни средства ще се включат в надпреварата, в това число 130 мотоциклета от които 10 четириколесни, 110 автомобила и 10 камиона. Всички водещи състезатели в различните категории ще присъстват, включително отборът на Nissan France Dessoude, които ще участват с 6 автомобила, 3 от които с реални амбиции за победа в това рали.

Кенджиро Шинозука от Япония, ще се състезава със своя Nissan Pickup, като за първи път негов навигатор ще е Паскал Маимон. Този многообещаващ екип, може да постигне големи изненади. И двамата имаха късмет в последното издание на рали Дакар, но в края му отпаднаха, което десеткратно повече ги мотивира за предстоящото рали Тунис.

Тазгодишното издание на ралито определено няма да е лесно. Дори ако пренебрегнем пясъчните дюни, нещо традиционно за това състезание, трасето избрано от организаторите може да крие изненади. Още от старта на първия етап, екипажите ща трябва да следят непрестанно навигацията, тъй като в тази начална отсечка няма да има GPS точки. Още тогава може някои да станат жертви... Според програмата има 3 такива етапа, без ориентация по GPS точки. Също така има 3 затворени етапа, включително известният "Ел Борма - Ел Борма". Трасето е много разнообразно, с пясък, дюни и понякога много остри и необработени камъни. Финалният етап ще доведе състезателите в Тозюр, чийто пейзаж преди време беше използван за снимките на "Междузвездни войни - Епизод 1". Това ще бъде и най-дългият етап на ралито. През цялото време няма да има възможност за почивка - ритъмът ще е напрегнат от началото до края.
 
След традиционния пролог, в близост до Ница, керванът на ралито ще пресече морето на борда на кораб и ще достигне Тунис на 5-ти април сутринта. Първият етап ще стартира от плажа "Ел Кантара" на около 10 километра от остров Джерба на 6-ти април сутринта.

Press Release
Nissan France Dessoude, 2.04.2004

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL