auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : 57 екипажа стартираха в надпреварата на Боровец - 19 Юни 2004 - 13:18
Мокрото трасе ще намали шанса на чужденците да дръпнат напред

Лошото време може да помогне много за победа на български екипаж в рали “България”. Около това мнение се обединиха вчера повечето наши пилоти, които участват на състезанието в Боровец, което е кръг от европейския шампионат. Според Иван Маринов с “Мицубиши” автомобилите на българите могат да дръпнат напред, само ако трасето е мокро, тъй като колите на чужденците се представят много по-добре на сухо. “Молим се за дъжд, за да не дръпнат гостите напред. Ще се видим на финала”, духовито заяви Маринов.

57 екипажа стартираха вчера в 35-ото издание на рали “България”. Толкова се явиха на техническия преглед вчера сутринта. От предварително заявилите участие се отказаха 19.

“Това е първото ми състезание със “Ситроен С2” на мокро и нямам никаква представа как ще се държи колата, заяви двукратният победител в рали “България” Бруно Тири на официалната пресконференция преди старта. – Очаквам да ни бъде много трудно заради гъстата мъгла и проливния дъжд тук. Идвам тук за четвърти път, трасето е същото, като миналата година. Условията са доста сходни с тези в Полша, с тази разлика, че тук не могат да се развиват много високи скорости, заради пресечения планински терен. Дори и да не спечеля, най-важното е да се забавляваме.”

“За пръв път съм тук, и в момента се чувствам малко странно, тъй като идвам от Карибите, шеговито каза французинът Жан-Жозеф Симон, който заедно с Тири е един от фаворитите за първото място в състезанието. – Планините ви са много хубави, но времето не ми харесва”.

Италианецът Лука Педерсоли каза, че ще му бъде много трудно да избере правилните гуми.

На силно българско представяне се надява Георги Гераджиев-младши с “Мицубиши”. “За пръв път в историята на ралито има толкова мощно българско участие и реален шанс да спечели българин. Ключовият фактор обаче ще бъде времето”, заяви той.

Нито един от фаворитите за първото място не се ангажира с прогнози как ще завърши рали “България”. “Аз обичам трудностите, за мен времето не е проблем”, обясни Жан Жозеф.

Георги Михайлов
в-к Монитор, 19.06.2004

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL