auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Лидерът в европейското спечели рали “България” - 21 Юни 2004 - 13:29
Крум Дончев с “Пежо 306” е трети в 35-ото издание на състезанието

Вижте ФОТО ГАЛЕРИИТЕ на auto [xt] от рали България 2004 !
ФОТО ГАЛЕРИЯ 1 и ФОТО ГАЛЕРИЯ 2

Лидерът в европейския шампионат Лука Педерсоли с “Пежо 306 кит кар” спечели 35-ото издание на рали “България”. Италианецът беше най-бърз в 8 от 13-те скоростни отсечки на състезанието и финишира с общо време 2.44:24,8 ч. След него се наредиха французинът Симон Жан Жозеф с “Рено Клио” (+51,2 сек), Крум Дончев с “Пежо 306” (+2:01,5 мин), Михал Соловов (Пол) с “Мицубиши Лансер Ево 7” (+6:41,2 мин), Ясен Попов със “Ситроен Саксо” (+7:40,6 мин), Георги Гераджиев с “Мицубиши Лансер Ево 7” (+10:33,2 мин) и т.н.


/Най-добре представилият се български пилот - Крум Дончев с Peugeot 306 Maxi/

От стартиралите 57 екипажа надпреварата завършиха 33.

“Нямам думи да обясня щастието си, каза победителят Педерсоли след награждаването. - След Полша беше много трудно да спечелим още едно състезание. Целият тим свърши отлична работа. Беше трудно, защото никога не сме били в България. Искам да посветя тази победа на моя отбор и на моя навигатор Даниеле Вернучо”.

“Имахме фантастичен уикенд, но Лука беше недостижим, призна пък вторият – Жан-Жозеф. - Опитах да го победя, но той е прекалено бърз. Може би ще трябва да се преместя в неговия отбор, за да мога да го бия. Въпреки това “Клио”-то си остава най-добрата кола. Сега ще последваме Лука в бара и ще видим кой е пръв, и кой е втори. Искам да благодаря специално на Крум Дончев, който имаше несгоди и това ни позволи да станем втори”.

“Щастливи, че стигнахме финала на това тежко състезание, заяви самият Дончев, който в последния ден имаше проблеми с двигателя. - Можехме да се справим по-добре и от третото място, но късметът ни изневери”.

През третия ден в осмата отсечка заради счупена полуоска отпадна Димитър Илиев с “Мицубиши”. Най-възрастният екипаж в състезанието – Илиян Топлодолски – Георги Пенчев (обща възраст 110 г.) пък счупи съединител на автомобила си “Форд Ескорт”.

Пилотът на “Форд Пума” Румен Дунев пък помогна на закъсал фен по пътя от сервизния парк в Долна Баня до щаб-квартирата в Боровец. Завършилият на 12-о място Дунев (+15:40,8 мин), който е инженер по ДВГ и навигаторът му Христо Христов набързо отстраниха повредата в автомобила на любителя на състезанието.

Георги Михайлов
в-к Монитор, 21.06.2004

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL