auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СЪОБЩЕНИЯ : Ретро-рали "Нептун" с много изненади тази година - 26 Юни 2004 - 16:22

На 3 и 4 юли във Варна ще се проведе 8-то ретро-рали “Нептун”. За първи път участницитеще изминат разстояние от близо 400 км. За първи път ралито ще бъде в два състезателни дни. През първия ден участниците ще изминат разстоянието Варна-Балчик-Варна. през втория ден Варна –Бургас-Несебър-Варна. Общо 16 часови контроли и 13 специални изпитания ще има в тазгодишното ретро-рали “Нептун”, най-голямото по рода си у нас. Кметовете на Бяла, Обзор и Несебър са разрешили вм центровете на тези градове да има майсторски изпълнения. Най-интересният момент в тазгодишното рали е, че то ще премине по калдаръмените улици на стария Несебър, което ще предизвика истински фурор сред чуждите туристи. Сред участващите автомобили ще има и две Поршета. Класовете в който ще се състезават участниците са: автомобили призведени до 46 г, до 61 г и до 72 г /Йънг таймери/. Записванията са безплатни до 22 юни, а след това всеки желаещ ще трябва да плати такса от 20 лв. “Вече започнах организация за ралито през следващата година. Тогава то ще бъде международно. Имам потвърждение от чужденци, желаещи да участват в проявата”-заяви създателят на рали “Нептун” Орлин Пенев. Провеждането на състезанието се осъществява и със съдействието на СБА-Варна.За първи път по време на ралито ще има и т.н "точна езда"-преодоляване на 10 км точно за 9 минути.

УЧАСТНИЦИТЕ: Тази година заявка за участие в ретро-рали "Нептун" подадоха рекорден брой участници-44 екипажа. Организатори на проявата са "Нептун Мотор спорт", СБА-Варна, Авто мото ретро-клуб "Варна" и Българска Асоциация на клубовете за старинни и класически автомобили и мотоциклети.
Участниците в тазгодишната проява са от Варна, София, Благоевград, Пловдив, Шумен, Перник, Карлово. Тазгодишното издание на ралито се подпомага финансово от: Автотрейд, Кар Ком, Телец-2002, Торнадо Дил, хотел "Капитол", Варна Оил, Феонекс /Балчик/, Морски продукти/Бч/, Юмена, строителна фирма Диневи и Сие. Изключително съдействие оказват и Общините в Бяла, Обзор и Несебър.Надпреварата ще се води в класовете:
до 1961 г- 9 заявки
до 1972 г- 22 заявки
Йънгтаймърс /над 1972 г/- 11 заявки
клас Мотоциклети- 2 заявки
Най-старитят автомобил, който ще участва в рали "Нептун" е марка Фиат-1400, произведен 1953 г.

ПРОГРАМАТА: На 3 юли в 9.00 ч е техническата конференция, в 10.30 ч започва техническия преглед. Официалното откриване на ралито е в 12.45 ч пред хотел "Ч.море". Първият автомобил ще потегли в 13.01 ч.Маршрутът през първия ден е Варна-Балчик-Варна. Той включва 6 часови контроли и 5 изпитания за класиране. Първият етап на тазгодишното рали "Нептун" ще завърши в 16,56 ч, когато ще финишира първият автомобил. През втория ден на състезанието /4.07/ вторият етап на ралито е с начален час 8.01 ч. Маршрутът е Варна-Бяла-Обзор-Несебър-Бургас. През втория етап участниците ще преминат през 5 часови контроли и 4 изпитания за класиране. Третият етап на рали "Нептун" е по маршрута Бургас-Несебър-Обзор-Бяла-Варна. Този етап включва 6 часови контроли и 3 изпитания за класиране. Финал на първия автомобил-17.16 ч. Общата дължина на маршрута е 374,2 км. Предварителните резултати ще бъдат обявени в 19.16 ч. Награждаването ще се състои в 19.30 ч пред хотел "Ч.море".

СИА-ДКС, 13-26.06.2004

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL