auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Автомобил от 1937 г. на рали в Благоевград - 11 Юли 2004 - 11:02
Ретро-рали "Рилски манастир"

В Благоевград вчера пристигнаха участниците в деветото издание на Ретро-рали "Рилски манастир", организирано от Българския автомобилен клуб /БАК/ "Ретро". Колоната водеха с мотоциклетите си най-възрастният и най-младият от 23-мата участници - бай Кольо Манолов от София с "ЧЗ" от 1951 г. и 21-годишният благоевградчанин Стоян Стоилков с "NSU" от 1942 г.

"С това свое участие чествам 120-годишнина - общо толкова години закръгляме аз и моторът", - отбеляза с добро чувство за хумор старият рокер-столичанин. Той бързо намери общ език с неколкократно по-младия му колега Стоян от Благоевград, който пък е внук на един от най-известните и уважавани автомонтьори в града - Борис Биров, и е нагледен пример, че кръвта вода не става.

Първи след мотоциклетния ескорт на площад "Македония" стъпи най-старият автомобил в колоната - "Р-4" от 1937 г., на пловдивчанина Ангел Ангелов. Следваха го лъскави ретропредставители на други реномирани марки.

"Пристигаме от София, а утре ще продължим за Рилския манастир", - разказа председателят на БАК "Ретро" Владимир Топалов, който дойде в Благоевград със син класически "Фолксваген" - костенурка. Той поясни, че рали "Рилски манастир" е една от проявите, с която се отбелязва 15-годишнината на националния клуб. Клубът има сега регионални представителства в 15 от големите градове на страната. Това е девето издание на традиционното рали, което за втора поредна година преминава през Благоевград, където се организира и състезание по майсторско управление.

в-к Монитор, 11.07.2004

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL