auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СЪОБЩЕНИЯ : Предстои офроуд маратон "Ком-Емине 2004" - 22 Юли 2004 - 11:43

Маратонът “Ком-Емине 2004” е най-голямото състезание за автомобили с повишена проходимост в България и се провежда под егидата на БФАС. За трети пореден път майсторите с автоадреналин ще се съберат, за да преборят трасе с дължина 950 км. Участниците ще преминават по тежки старопланински пътища в продължение на 7 дни. Ще преодоляват трудни участъци и ще доказват доброто си чувство за ориентация и екипност в специалните етапи по трасето.

За тазгодишното издание заявки вече са подали екипажи от България, Германия, Гърция, Румъния и Сърбия. Стартът на мъжката надпревара е на 1 август от центъра на София, а финалът - в черноморския курорт Слънчев бряг, на 7 август. Състезанието “Офроуд маратон Ком-Емине 2004” е с висока степен на трудност. Допускат се до участие само добре подготвени автомобили и екипажи с опит. Организаторите са осигурили интересна и натоварена програма. Нощувките ще са в лагер на палатки.

Състезанието предлага следните възможности за участие:

1. Състезателен офроуд - категория “рали офроуд”
Категорията е чисто състезателна и изисква желязна дисциплина с максимална концентрация, както и добър асистиращ екип. Правилникът е същият, както и в първите две състезания от шампионата по офроуд, с допълнения, касаещи регулирането на множеството състезателни етапи.

2. Екстремен офроуд - категория “трофи”
Достъпна е само за много добре подготвени екипажи. Състезателните етапи са без скоростни отсечки. Няма ограничение в броя и оборудването на участниците. Категорията е предвидена за хора със свободен дух и екстремна нагласа, желаещи да работят и почиват в екип, без да бъдат притеснявани от часовия график. Изискванията към автомобилите са препоръчителни, с изключение на ролбарите за откритите коли, които са задължителни.

3. Туристически офроуд - категория “туринг”
Тук могат да участват и неподготвени екипажи. Няма състезателен характер. Движението става по пътна книга и карта. Категорията е предвидена за собственици на градски джипове, които искат да участват в магията, наречена Off-road.

в-к АвтоПазар, 22.07.2004

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL