auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Кабинетът даде рамо на рали България (Монитор) - 03 Май 2002 - 02:00
Мултигруп също се включи в подготовката на третия старт за европейско първенство

Вицепремиерът Костадин Паскалев от вчера е шеф на Организационния комитет на 33-то международно автомобилно рали “България” (24-26 май). Така кабинетът се ангажира пряко в последния етап на подготовката на престижното състезание, което е и трети кръг от европейския шампионат за водачи. Както е известно, досега автомобилистите се състезаваха от “Албена” през Шуменския Балкан до Сливен и обратно, но новите изисквания на Международната федерация по автомобилен спорт наложиха смяната на трасето.

Тазгодишното издание на ралито под името “България”, с дължина малко над 800 км и с 24 скоростни етапа, ще премине през сложни участъци в Рила и Родопите. Центърът на проявата е курортът Боровец.

Заявки за участие досега са получени от екипажи от Италия, Белгия, Русия, Грузия, Румъния, Сърбия, както и от най-добрите български състезатели.

Главният проблем пред организаторите е лошото състояние на част от трасето, съобщи директорът на ралито Георги Янакиев. Наложителен е поне частичен ремонт на някои планински пътища. Очаква се точно там интересът на зрителите към състезанието да бъде особено голям.

Костадин Паскалев обеща съдействие от областните управи в Пловдив и Пазарджик и общината в Самоков за срочно изпълнение на ремонтните работи. Шефът на “Мултигруп” Илия Павлов пък се ангажира за разчисти терена около хотел “Самоков” от временни търговски обекти, за да бъдат създадени по-добри условия за състезателите и зрителите.

Според Георги Янакиев в случай, че тазгодишното рали “България” премине успешно, има реални шансове то да стане кръг от световния шампионат за марки.

Емил Кожухаров
в-к Монитор, емисия 19.04.2002

 

 auto [xt]

Обратно

Powered by XTdesign, PHP & MySQL