auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Колин Макрей води в рали “Акрополис” (Монитор) - 15 June 2002 - 23:47

Пилотът на “Форд-Фокус” Колин Макрей води след 9-ата отсечка в рали “Акрополис” в Гърция, седми кръг на първенството. Времето на шотландеца е 2:45:49,0 ч с 20,2 сек по-малко от Ричард Бърнс и 48,0 от Маркус Грьонхолм – и двамата с “Пежо 206”.               


/Colin McRae, Nicky Grist, FordFocus RS WRC/


/Richard Burns, Robert Reid, Peugeot 206 WRC/

Лидерът след първия ден Марко Мартин слезе едва 6-и, след като в 9-ата отсечка се завъртя два пъти и спука гума на своя “Форд-Фокус”.


/Markko Martin, Michael Park, Ford Focus RS WRC/

Невероятно каране показа Петер Солберг със “Субару Импреса”. Норвежецът кара цели 8 километра в 8-ата отсечка без помощта на навигатора Фил Милс, който търсеше из колата болтове, откачили се от волана на “Субару”-то. Солберг е 8-и в класирането.


/Petter Solberg, Philip Mills, Subaru Impreza WRC/

Томи Макинен със “Субару Импреса” отпадна още в 5-ата отсечка, след проблем със двигателя. Ветеранът Юха Канкунен също напусна състезанието заради спукана гума на своя “Хюндай” в 8-ата отсечка.


/Juha Kankkunen, Juha Repo, Hundai Accent WRC/


/Bruno Thiry, Stephane Prevot, Peugeot 206 WRC/

Хората от екипа на “Мицубиши” пък се събудиха в ранни зори вчера, тъй като до техните стаи избухна пожар. Стихията започна в пералнята на хотела и пожарникарите евакуираха гостите за час и половина. Единствено навигаторът на Франсоа Делкур – Даниел Гаталуп показа уникален професионализъм. Той напусна стаята си едва след като си взе комбинезона, каската и …записките за отсечките.

в-к Монитор, 16.06.2002

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL