auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Рали Мастер 2002 - Рали на края на Света ! - 25 August 2002 - 22:47

Жан Луи Шлесер поправи грешката си от рали Париж Дакар и Достигна първи финала на Рали Мастер 2002 ! Ралито се състоя от 2 Август до 11 Август, като тази година трасето премина изцяло на руска територия. То е 6 кръг от Световния Крос-Кънтри Рали Шампионат на ФИА. Старта беше даден в Санкт Петербург. Ралито завърши в град Новоросииск на источния черноморски бряг.

В супер конвоя се подредиха 36 мотоциклетиста, 46 автомобила и 6 камиона. Участваха отново екипите на Шлесер-Рено, Мицубиши, Мерцедес, Нисан, Тойота, КТМ, КАМАЗ и MAN.

След изключителни перипети, двете човешки жертви дадени при пропадане на един от подсигуряващите ралито камиони, свръх натоварването за всички състезатели по крайно разнообразния маршрут Шлесер сподели:
" Много се радваме за тази победа, това е възнаграждение за целия отбор! Организаторите ни дадоха възможност да се състезаваме на един от най-добрите във всяко едно отношение маршрути! Не мога да кажа, че получихме победата леко независимо от мнението в момента, че нямаме съперници ! "

В класа на Автомобилите на второ място завърши Крол от Русия с Мицубиши ,а трети е испанеца Монтерде също с Мицубиши.

При мотоциклетите триумфът беше за шведа Пер-Гуннар Лундмарк с KTM, втори е Франсоас Флик с КТМ, трети полякът Марек Дабровски също с КТМ.

Отново безапелационно при камионите първи е отбора на КАМАЗ, втори е МАНа на Филип Жако от Франция.


© фото от Рали Мастер 2002 > Клемент Марин

ОЧАКВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ГРАНДИОЗНОТО РАЛИ МАСТЕР 2002 !

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL