auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Рали ЕLPA 2002 Гърция - 07 September 2002 - 13:57
Кръг от Европейския рали шампионат с коефициент 20

Ренато Траваглия и Флавио Зенала с Пежо 206 WRC са майсторите на 27-то ЕLPA рали Гърция, кръг от Европейския рали шампионат с коефициент 20. По време на 2 дневното състезание италианския екип не беше застрашен от останалите отбори и така той лесно взе победата след 293 километровата надпревара. Италианците спечелиха 11 от 19-те асвалтови скоростни отсечки.


/Renato Travaglia, Flavio Zanella, Peugeot 206 WRC/

В края на първия ден гърците Киркус и Поризоис каращи остарелия, но достатачно бърз Форд Ескорт WRC се изкачиха на 2-ро място, след като полякът Кузай имаше проблеми с турбото на своето Пежо 206 WRC.


/Leszek Kuzaj, Erwin Mombearts, Peugeot 206 WRC/

Четвърти в общото класиране след първия ден остана водачът в Европейския рали шампионат Януш Кулиг от Полша, който пилотираше внимателно за да си осигури повече точки за Европейската титла.


/Janusz Kulig, Jaroslaw Baran, Ford Focus WRC/

През 2-рия ден, независимо отпадането на Кузай, Киркус продължи борбата за 2-рото място. Гръка спука гума в SS16 и Кулиг намали разликата помежду им на 11 секунди. Благодарение на правилния избор на гуми в последните няколко дъждовни етапа гръцкият шампион финишира 2-ри, подкрепен от искрените възгласи на родната публика. Киркус получи компименти от своите съперници в състезанието за бляскавото си представяне в ралито.


/Leonidas Kyrkos, George Polyzois, Ford Escort WRC/

На четвърто място в генералното класиране са руснаците Лесников / Русов със Субару Импреса WRC следвани от победителите в Група N Тергиакис / Влахогенис от Гърция. Шести завършиха отново гръцки екипаж Иверис Джуниър и Стефанис с Фиат Пунто Kit Car след демонстративно майсторско управление.


/Renato Travaglia, Flavio Zanella, Peugeot 206 WRC/

От 104-те стартирали автомобила в ралито, втория ден продължиха 66, но само 46 от тях достигнаха финала в Патрас ! ACHAIA 27 ELPA Рали беше организирано от автомобилния и туринг клуб на Гърция (ELPA) !

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL