auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Мицубиши с нов 4x4 крос кънтри навигатор - 21 October 2002 - 22:40

Мицубиши Мотърс потвърдиха договора, сключен с Анри Ман като копилот на Карлос Соуса. Така португалецът се сдоби с един от най-опитните и способни навигатори в света. Договорът е сключен за сезон 2003 и започва да тече от състезанието в Дубай, 26 октомври - 2 ноември.
Анри Ман е един от най-добрите навигатори в световен мащаб в момента, нещо, което става видно при бегъл поглед върху кариерата му - 49-годишният състезател има три световни титли - през 1998, 2000 и 2001 години, както и две победи и общо двадесет и две участия в известното рали Париж - Дакар. Ман е бил навигатор на пилоти като Жан Пиер Фонтене, Ироши Масуока, Кениджиро Шинозука, Бруно Саби, Пиер Лартиг, Жан-Луи Шлесер, Хосе Mариа Сервиa.

"Да бъдеш в един отбор с Карлос Соуса си беше лично мой избор - сред многото покани, които бях получил, не се поколебах да избера точно тази на Мицубиши", заяви Ман. "Той е внимателeн в пилотирането и освен всичко друго е невероятен човек с прекрасно чувство за хумор, което е много важно по време на дългите етапи на Дакар", допълва той.

"От една страна съм много ентусиaзиран то идеята да бъда в един тим с Анри Ман. Със своя опит той може да бъде решаващ елемент за всеки един тим, особено в стартовете в Африка.", споделя Карлос. "От друга страна, трябва да призная, че ми е малко тъжно, че се разделяме с Витор Хесус, който през всички тези години бе перфектен съотборник и невероятен професионалист, на когото се дължат много от победите на нашия тим", добавя португалецът.

Нет Инфо Спорт

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL