auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Никола Рафаилов спечели в първия ден на “Самоков 4х4 екстрийм” (Монитор) - 31 March 2003 - 22:48
Лидерът в двата манша Пламен Йоцов остана десети заради наказание

Екипажът Никола Рафаилов – Румен Петров с “Лада Нива” спечели първия етап от офроуд-състезанието “Самоков 4х4 екстрийм” в местността Камбаните край София. Времето им беше 6:31 мин. На второ място остана екипажът на УАЗ Валери и Васил Вушеви (6:45 мин.) Трети се класира Румен Лилков със Сузуки Самурай (7:00 мин.)

Пилотът с най-добро време от двата манша – Пламен Йоцов с Тойота Ленд Крузър изпадна чак на десето място, след като получи три минути наказателни точки заради нарушение във втория манш. Времето на Йоцов от двата манша беше най-добро -5:58 мин. Йоцов победи преди два месеца в състезанието “4х4 София шоу”.

В първия манш Йоцов записа време от 2:58 мин. Втори беше победителят от вчерашния ден Николай Рафаилов, а на трето и четвърто място с еднакво време – 3:26 мин., останаха Александър Ковачев с Мерцедес Г клас (една от най-добре подготвените машини), и Десислав Славчев.

Първия етап от “Самоков 4х4 екстрийм” се проведе в местността Камбаните край София и стартира в 10,30 сутринта. Той включваше преминаването на трасе с дължина 800 метра, изпълнено с най-различни препятствия – рекички, наклони, баири и т.н. В първия и втория манш състезателите се отчиташе времето, за което екипажите ще преминат отсечката. Общо 45 екипажа стартираха в първия ден на офроуд-състезанието.

Екипажът на самоковеца Иван Попов и Ясен Алексиев със Сузуки Витара, също имаха проблеми, след като на един 45-градусов наклон подпалиха съединителя си и се наложи да го сменяват. Миналата година на състезанието “Балкан трофи” Попов спечели специалната награда на в. “Монитор” за най-атрактивно изпълнение.

Един от екипажите пък нагази в реката, която течеше по трасето и заседна. Това наложи състезанието да бъде спряно за десетина минути, докато колата бъде изтеглена.

Между зрителите бе и състезателят по авторали Николай Златков, който заяви пред “Монитор”, че е очарован от перфектната организация на надпреварата. Той предложи на организаторите от “Клуб 4х4 екстрийм” да направят съвместно състезание за джипове и рали-автомобили с два етапа – на по-леко трасе, и на т.нар. “дърти трак”.

40 полицаи от 8-мо РПУ свършиха брилянтна работа по охраната на трасето. Част от тях пазиха маршрута и през нощта преди състезанието. Медицинския екип и екипа на пожарната също бяха на отлично ниво при организацията.

Вчера последният – трети етап на офроуд фиестата приключи в ресторант “Лозенец” в столицата, където състезателите опитаха от продукцията на спонсора Винпром Пещера

КАТЯ МИХАЙЛОВА
КРАСИМИР МИЛАНОВ
в-к Монитор, 30.03.2003

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL