auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Пилот No1 в Европа няма да стартира в рали “България” (Монитор) - 09 June 2003 - 23:33

Лидерът в европейския рали шампионат, португалецът Мигел Кампос, не потвърди участието си в рали “България” от 13 и 15 юни. Името му фигурира в заявките, но от неговия тим “Пежо Тотал Силвър” до вчера липсваше всякаква информация дали ще пристигне и кога ще стане това. В сайта на отбора българското рали не фигурира в програмата на Кампос за тази година. “В добра позиция сме за европейската титла, каза директорът на тима Карлос Барос след края на рали “Полша”. – Бихме могли да преосмислим програмата си и да очертаем нова.”

Кампос обаче е потвърдил участието си в рали “Ypres” в Белгия между 27 и 29 юни. Тогава португалецът, който победи в Полша, ще се срещне на трасето с Бруно Тири. Белгиецът, № 1 у нас през 2000 г., пристига на Боровец с “Пежо 206”.

Миналогодишният победител Лешек Кузай също се отказа от участие. С официално писмо до щаба на ралито той обяви, че неговото “Субару” е напълно разрушено след катастрофата в Полша преди две седмици.

Руснакът Евгений Васин с “Пежо 206 WRC” вече е в България и направи първите си тренировки по трасето.

Българският пилот Ясен Попов ще стартира с “Шкода Октавия”, вместо с обявената “Тойота Корола WRC”. На Боровец освен българските пилоти се пускат и 3 екипажа от Турция, двама пилоти от Събрия и Черна гора и трима от Гърция.

в-к Монитор, 10.06.2003

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL