auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Ал Атия се стреми да укрепи преднината си в шампионата - 16 September 2003 - 10:36
Близък Изток - преди Международно рали Сирия

Катарският пилот Насър Ал Атия ще се състезава в двудневното международно рали Сирия, което ще се проведе на 11-ти и 12-ти септември. Водачът в шапионата на ФИА за Близкия Изток има за цел да увеличи преднината си, карайки спонсорираното от Катарската Национална банка, сателитната телевизия Ал Джазийра и Азиатските Игри в Доха през 2006-та Субару Импреса WRC 2002.

Партнирайки си с английския навигатор Стив Ланкастър от Йоркшир, Ал Атия се стреми към третата си победа в първенството, след като беше недостижим в кръговете в Катар и Йордания при предимно пустинни условия. Отпадането в рали Ливан беше единствената грешка на талантливия пилот от Доха, след серията впечатляващи представяния с машината подготвена от Аутотек Моторспорт.

Три точки зад пилота на Катарската Мото Федерация е Шейх Абдула Ал Касими с Мицубиши Лансър група N. Последователните му участия този сезон го направиха най-близкия до Ал Атия съперник за титлата. Решението на Бахашаб да не участва в това състезание, ще укрепи надеждите на пилота от ОАЕ Ал Касими още веднъж да се качи на подиума в Сирия.

Състезателите в ралито ще тръгнат от столицата Дамаск и ще преминат по пустинно трасе в близост до Сирийско-Иракската граница. След нощна почивка в историческия град Палмира, екипажите ще прекарат още един ден в пустинята, преди да се завърнат в Дамаск следобяд за финала.

2003 FIA Middle East Rally Championship:
Overall drivers' positions after round 3 of 6:

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QA) 20 pts
2. Sheikh Abdullah Al-Qassimi (UAE) 17 pts
3. Roger Feghali (RL) 10 pts
4. Abdo Feghali (RL) and Andreas Tsouloftas (CY) 8 pts

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL