auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Авто родео "Гладиатор" и демонстрация на Субару - 19 September 2003 - 10:48

На 13 септември в софийския стадион "Септември" се проведе уникално по рода си автомобилно шоу, в рамките на което бяха демонстрирани новите модели на Субару от дилъра за България "Субару България" ООД. Основен организатор на събитието беше "Автогарант".            

Независимо дъжда, които не спря да вали до ранния следобяд, представлението за публиката беше интересно. Програмата започна с демонстративна тренировка и подгряване на 6-те автомобила, подготвени за предстоящото състезание - родео. После по калното трасе на бившата писта за бягане в стадиона се впусна професионален пилот с едно малко Субару, който, за радост на публиката, повози за по няколко обиколки доста от желаещите, предимно деца, но и по-големи.

Демонстративна обиколка по пистата направи и специално дошлата за демонстрацията Субару Импреса WRX STI 2003. Нейният горд собственик е закупил единствената бройка в България от този модел тази година от "Субару България".

Междувременно бяха представени новите модели и модификации на Субару: Impreza, Forester, Legacy и Outback.

Най-интересен за публиката беше моделът на Субару IMPREZA 2.0 WRX STI 6MT. Той има 4 врати, 5 места, обща маса от 1365 кг. и следните характеристики: 4–цилиндров боксер двигател (16 V, DOHC, Multi Point Fuel Injection, Turbo, Intercooler, 1994 куб. см. – 265 к. с./ 6000 оборота в минута), 6 степенна механична скоростна кутия, подсилено спортно окачване - предно (независимо) тип McPherson, задно (независимо) тип Multi-Link, максимална скорост 240 км/час, среден разход на гориво 13,5 л. на 100 км., ускорение от 0 до 100 км. за 5,2 сек., въртящ момент 343 Nm/ 4000 оборота в минута, AWD (постоянно задвижване на четирите колела), диференциал с ограничено приплъзване, ABS система с електронно разпределение на спирачното усилие, SRS (2 въздушни възглавници), автоматичен климатик. Спортният му вид допълнително се подчертава от специалното изпълнение 17 цолови алуминиеви джанти и гуми Bridgestone Potenza 255/45/R17, спортните брони, заден спойлер, седалки, волан, скоростен лост, ръчна спирачка и усилването на купето.

Към публиката по време на цялото представяне бяха зададени много въпроси и на позналите бяха раздадени рекламни и предметни награди.

След като на стадиона пристигнаха задължителните за подобно мероприятие линейка и пожарен автомобил, беше даден старт на най-интересната част - авто родеото. Строените на стартовата права 6 автомобила потеглиха с бясна скорост по трасето. Гоненицата беше впечатляваща - често колите се сблъскваха при опитите си да се задминават взаимно, понякога дори излизаха или се избутваха един - друг от пистата, но най-важното беше, че пилотите си помагаха след подобни случай, за да продължат в гоненицата и всички да финишират.

При сблъсъците често по трасето останаваха брони, ламарини, ауспуси и други черколяци и това правеше представлението още по-зрелищно. На финала нямаше автомобил, който да не беше пострадал. Покрай финалния флаг първи пресече пилотът на зелената кола. Първите трима в родеото се качиха на почетната стълбичка и бяха официално наградени от организаторите.

След авто родеото пред събралата се публика демонстрация направиха и част от присъстващите служители от НСПАБ, които с новата им техника, получена преди няколко месеца от МВР, разрязаха единия автомобил буквално на части, показвайки какво се прави в случай на катастрофа, когато се налага да се стигне до заклещен в колата пострадал пътник.

ОЧАКВАЙТЕ ПЪЛНА ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО!

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL