auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Тири грабна победата в рали Д'Антибс - 27 October 2003 - 00:26

Бруно Тири спечели 38-мото рали Антибс-Азур, последен кръг с коефициент 20 от европейския рали шампионат. След 16-те отсечки, той имаше преднина от 21.5 секунди пред основния си съперник Мигел Кампос, който в момента води в надпреварата за евкопейската купа. Той има 1400 точки от 8 ралита, срещу 1320-те точки от 7 ралита на Тири. Белгиецът сега смята да участва в последното рали Кондрос в Белгия, което е с коефициент 10. Ако той спечели и получи 100 точки или 80 за второ място, Тири ще стане тазгодишния шампион.

Опитът от многобройните му участия в Световния шампионат в този район беше голямо предимство за Тири. За разлика от него, Кампос се пусна в това рали за първи път. Това състезание, което може да се нарече "Монте Карло" на Европейския Шампионат, не започна добре за Кампос. Той спря на старта на първия етап и Тири веднага излезе с 14 секунди аванс. Белгиецът спечели всичките 4 отсечки за деня и в край му имаше преднина от 19.7 секунди.

Вторият ден продължи да е в полза на Тири, след като той спечели 6 от общо 8-те отсечки. Единственният тревожен момент за него беше когато се наложи да смени скоростната кутия, но сервизният му екип свърши работата си за секунди и така Тири не получи никакво наказание. В края на втория ден той беше увеличил преднината си на 49.3 секунди.

Втория специален етап на последния ден беше отменен в последната минута и Тири, който беше избрал комбинация от слик и интермедиейт гуми, се почувства облекчен. Кампос, който беше избрал чисти слик-ове, през първия етап сви разликата до само 16.7 секунди. Ако следващият етап не беше отменен, Кампос, които спечели и него, щеше да е 4.9 секунди от Тири и след това белгиецът щеше да загуби.

И така, сега Тири знае какво трябва да направи... да победи в Кондрос за трета поредна година, или да стане поне втори.

Чешкият шампион Вацлав Печ, финишира трети в рали Антибс, 9 минути и 37 секунди след водача, Тим Ван Париш е четвърти, а Ричард Бертолини е пети и същевременно победител в група N.

38-th Rallye Antibes-Azur Results:

1. Bruno Thiry  Peugeot 206 WRC      3hr 13min 38.7sec
2. Miguel Campos Peugeot 206 WRC  3hr 14min 03.8sec
3. Vaclav Pech  Ford Focus WRC        3hr 24min 10.6sec

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL