auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Мигел Барбоса спечели Баджа Анта ди Сера и стана новият офроуд шампион на Португалия - 08 November 2003 - 21:55

С повече от 26 митути преднина пред преследвачите си, предвид факта, че специалният етап през последния ден е с дължина само 15 километра, беше повече от естествено Мигел Барбоса да спечели 17-тото издание на класическото баджа рали Анта ди Сера 500 / Порталегре. По този начин, 25-годишният пилот на Мицубиши Стракар заслужи желаната от мнозина офроуд титла на Португалия, докато неговият главен конкурент и лидер в Португалското първенство, Руи Соуса, първо се преобърна с своя пикап Нисан Навара още в началото на пролога, след което се представи пагубно по време на втория ден, борейки се с повреди в механиката и серия от грешки, заради които загуби повече от половин час от водещата група, и накрай финишира едва 19-ти.

За Барбоса това очевидно е "много щастлив момент. Тази титла е безултат от продължителни инвестиции и аз я дължа на моя баща". Младият пилот също така смята, че "този сезон се оказа доста труден, с много успехи и неуспехи, като не винаги късметът беше на наша страна. Независимо от това, отборът запази сплотеността си и винаги успяваше да подготви на конкурентно ниво Мицубишито."

Поддържайки постоянна но конкурентноспособна скорост, Луис Диас финишира втори, независимо че загуби време през втория ден, докато се опитваше да помогне на съотборника си Руи Соуса. "Това е доста задоволително второ място, точно както беше и миналата година. Обаче сега отборът на Нисан е тъжен, заради изгубената сигурна титла при пилотите. Но резултатът от състезанието е винаги непредсказуем и Мигел спечели справедливо и заслужено", каза Диас.

След изненадващо успешното му представяне през втория ден, Тиери Карбониер с Боулер Уилдкат също се качи на подиума, което е още по-голям успех, тъй като колата му е подготвена за рали Дакар, а не за баджа състезание.

Педро Гамеиро с Нисан Патфайндер лесно получи победата в клас Т1, завършвайки 7-ми в общото класиране, докато Франциско Есперто нямаше проблем да финишира преди противниците си, като така е първи в ТМБ Чалиндж.

Прес съобщение, 2.11.2003

Baja Anta da Serra 500/Portalegre - Results:

1 Miguel Barbosa (Mitsubishi), 5h31m13s
2 Luis Dias (Nissan), at 27m39s
3 Thierry Charbonnier (Bowler), at 33m01s
...
7 Pedro Gameiro (Nissan), at 44m29s (1st T1)
8 Francisco Esperto, at 45m05s (1st TMB Challenge)

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL