auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Първенецът на Близкия Изток ще бъде коронован в Дубай - 30 November 2003 - 17:25

[Доха, Катар] Катарският водещ рали пилот Насер Ал Атия и неговият британски навигатор Стив Ланкастър ще бъдат короновани като шампиони на ФИА за Близкия Изток за сезон 2003 след предстоящото в края на седмицата Международно Рали на Дубай. Както изглежда, всичко което трабва да направи Ал Атия в Доха е да пресече стартовата линия.

След като доминираше през целия сезон със спонсорираното от Катарската Национална Банка Субару Импреса WRC, великолепното представяне на Ал Атия ще бъде възнаградено с нова кола за финалният и най-известен кръг от Близко-източния шампионат на ФИА. Насър ще стане един от първите в света пилоти извън фирмените, управлявал новата 2003 "S9" модификация на Субару Импреса WRC.

"Това рали е сериозно предизвикателство със собствени правила," - каза Ал Атия дни преди старта. "Аз съм уверен в шансовете ни за успех. Най-вече се вълнувам от представянето на версия S9 за първи път в района на Персийския залив, което е голама чест за мен и целия Рали Тийм Катар. Със Стив сме много спокойни за това рали и затова ще опитаме да се представим отлично като победители до самия му край, особенно като имаме предвид че гумите на Пирели са добри за пустинни условия. Разбира се, ние няма да разчитаме само на това, тъй като има много местни добри професионални пилоти, с които ще се борим. Сигурен съм,  че ралито ще е отлично."

Двудневното състезание тръгва в 10 часа на 4 декември (четвъртък) от Ал Бустан Ротана Хотел в Дубай. 14-те чакълести състезателни отсечки в пустинята около града ще преминат пилотите, преди те да се върнат след 800 км за финала на състезанието в петъчния следобяд. Международното Рали Дубай е шести, последен кръг от Близко-източното първенство на ФИА за 2003 година.

Прес-съобщение
Катар Рали Тийм, 27.11.2003

Шампионат на ФИА Близък Изток за пилоти - Общо класиране след 5-ти кръг:

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (Qatar) - 36
2. Andreas Tsouloftas (Cyprus) - 26
3. Sheikh Abdullah Al-Qassimi (UAE) - 22
4. Roger Feghali (Lebanon) - 10
5. Abdo Feghali (Lebanon) - 8

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL