auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Себастиен Льоб влезе в историята на рали Швеция - 09 February 2004 - 00:55
Българският екипаж Гераджиев-Попов е 22-и в група N

Французинът Себастиян Льоб постигна днес това, което никой не беше успявал до момента - да победи скандинавците на техен терен, в голямото преследване за титлата на рали “Швеция”. Спечелвайки второто състезание в календара на световния рали-шампионат за 2004 г., пилотът на “Ситроен Ксара” влезе в историята и вече е със статут на истинска легенда. Мнозина, сред които германецът Валтер Рорл, французинът Дидие Ориол или Мишел Мутон, мечтаеха за подобен успех. Френският пилот спечели, финиширайки с време 3ч 26:17,700.

Въпреки че бе най-бърз в три от шестте специални отсечки през последния ден, финландецът Маркус Грьонхолм (Финландия) с “Пежо 307” не успя да навакса изоставането си и остана втори в крайното подреждане, на 46,40 сек от Льоб. Преди началото на ралито, Грьонхолм беше сочен като основен фаворит заради трите му победи в последните четири години. Трети в тазгодишното издание на надпреварата стана световният първенец Петер Солберг (Норвегия) със “Субару Импреца”.

Българският екипаж Георги Гераджиев-младши с навигатор Никола Попов “Мицубиши Лансър” завърши с време 4ч 02'59"900 на 37-о място в крайното общо подреждане и 22-о място в група N.

Агенция Фокус, 08.02.2004

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL