auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Митко Илиев трети на рали Корсика (Сега) - 03 May 2002 - 01:06
Българинът се движи на 25-о място в общото класиране

Българинът Димитър Илиев с "Мицубиши Лансър Ево 7" завърши на трето място в група N след първия етап от рали "Корсика", трети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на шосе. Нашият се движи на 25-о място в генералното класиране, оглавявано от Жил Паници (Фр, "Пежо 206").
Илиев изостана само на 45,9 секунди от лидера в своята група Рамон Ферейрош (Перу, "Мицубиши Лансър Ево 7"). Втори е Ал Уахиби (Оман) със същия автомобил. Четирикратният световен шампион в група N и съотборник на Митко - уругваецът Густаво Трелес е четвърти. Българският пилот вчера бе с 6:12,0 минути по-бавен от лидера в класирането Жил Паници. За Илиев рали "Корсика" е второто му участие в световния шампионат след Швеция, където завърши 23-и в група N и 49-и в общото класиране.
Най-доволни от първия ден са в екипа на "Пежо", след като трите техни автомобила "206 WRC" окупираха челото на таблицата. Паници има аванс от 3 секунди аванс пред Маркус Грьонхолм (Шв), а трети - на 25,1 секунди се движи световният шампион от 2001 г. Ричард Бърнс (Вбр).
Добро представяне записаха и в "Субару". Четирикратният световен шампион Томи Макинен (Фин) е четвърти, като изостава на 39,3 секунди от лидера. Петер Солберг пък е шести - на минута от Паници. Норвежецът обаче изпусна един завой, завъртя и загуби почти 40 секунди, докато се върне обратно на трасето. Ако не бе инцидента, Солберг щеше да завърши първия ден в челната тройка. "Новият ни автомобил WRC 2002 e отличен, така, че не ни отписвайте - заяви Макинен. - Имахме леки проблеми в началото, но бързо влязохме в ритъм. Очаквам днес да намеся в борбата за първото място".
Между двамата пилоти на "Субару" успя да се вмъкне Карлос Сайнц (Исп, "Форд Фокус"). Двукратният първенец на планетата до момента губи 49,4 секунди от водача Паници. Неговият съотборник Колин Макрей (Вбр) имаше проблеми със съединителя и изпадна от шестицата. Шотландецът е седми - на 1:03,7 минути от първия.
За днес организаторите са предвидили общо 7 отсечки, като стартът е в 10,24 часа в Петрето. Вторият етап ще завърши около 17,30 часа.

в-к Сега, 09.03.2002
 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL