auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Французин се цели в победата, участието на Кузай под въпрос - 17 June 2004 - 13:03
Остава ден до старта на Рали България

Френският пилот на “Рено Клио” Симон Жан-Жозеф, който ще стартира в рали “България” под №2, обяви, че ще се бори за победа в 35-ото издание най-престижното ни автомобилно състезание, което започна утре в Боровец.

“Принципно има три вида коли с шанс за победата, каза Жан-Жозеф. – Това са S1600, Кит-кар или тези от група N4x4. Битката обаче ще бъде между мен, Бруно Тири със “Ситроен С2” и Лука Педерсоли с “Пежо 306”. Последният има преднина, защото колата му е малко по-мощна. За него рали “България” обаче няма де е разходка, аз ще му преча.”

Участието на Лешек Кузай в състезанието е под въпрос. Полякът, който бе записан под №4 със “Субару” не пристигна в България.

Междувременно мениджърът на отбора “Кронос” Марк ван Дален, за който кара Бруно Тири, обяви, че колата на белгиеца ще има подобрения за “България” в окачването и спирачките.

“Бруно има победа в Боровец миналата година и обича да кара там, заяви той. – Хотелите на курорта имат “комунистически” размери, тъй като са построени по онова време. Ние обаче отиваме на състезание, а не на почивка.”

в-к Монитор, 17.06.2004

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL