auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

НАЦИОНАЛНИ : Пилотите пробват настройки, а Тири загрява със спагети - 18 June 2004 - 13:14
Премиерът ще открие 35-ото рали “България” на Боровец

Двукратният победител в рали “България” Бруно Тири, първи през 2003 г. на Боровец и през 2001-а на “Албена”, наблегна на спагетите, вместо да се вживява в проучване на трасето. Неговият тим “Кронос” се събра като по сигнал вчера на обед под палатките на своя лагер и загря за предстоящата надпревара с обилни дози от италианския специалитет, гарнирани със сирене, кашкавал и натурален сок.

По това време останалите екипажи, паникьосани от тежките облаци, които ги посрещнаха на Боровец, се хвърлиха в тренировки по отсечките край планинския ни курорт. Всички претенденти за първото място в най-престижното българско автомобилно рали пробваха отрано различни гуми и настройки.

Белгиецът Тири, който познава добре обстановката, пък заяви, че е оптимист за състезанието, въпреки неприятните метеопрогнози. Той обаче уточни, че е твърде рано да се правят предвиждания за това, кой ще се класира първи. “Очаквам оспорвана битка. Винаги съм обичал да карам в България, харесвам ми условията тук”, каза той.

В курорта пристигна и италианецът Лука Педерсоли, който е смятан за фаворит в рали “България”. Той е лидер в европейския шампионат, след като от две състезания събра в актива си 18 точки. Педерсоли излиза в надпреварата с “Пежо 306 Макси кит кар”.

В Боровец дойдоха и най-елитните български пилоти, участници в международното рали. Интересен факт е, че Илиян Топлодолски – Георги Пенчев с “Форд” са най-възрастните участници в рали “България” (обща възраст 110 г.)

Надпис в защита на българските медици в Либия пък сложи на задния прозорец на автомобила си “Субару” Георги Танев.

Димитър Илиев с “Мицубиши”, Ясен Попов със “Ситроен”, Илия Царски с “Рено Меган”, Румен Дунев с “Форд Пума” и Крум Дончев с “Пежо 306 Макси” също изпробваха трасето ден преди старта.

Премиерът Симеон Сакскобургготски ще даде старта на 35-ото издание на ралито, което е трети кръг от европейското първенство в 17,30 ч днес в Боровец. Той е патрон на състезанието. Преди това обаче техническият преглед ще отсее екипажите, които ще добият правото да се пуснат в тридневната надпревара.

Георги Михайлов
в-к Монитор, 18.07.2004

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL