auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Ситроен и Пежо спорят за N1 в рали Каталуня (Сега) - 03 May 2002 - 01:48
Жил Паници води в Испания, отрязаха пръста на Колин Макрей

Френските тимове "Пежо" и "Ситроен" водят свирепа битка за надмощие в първия ден на рали "Каталуня", IV кръг от световния шампионат. Начело след IV етап вчера бе Жил Паници (Фр) с "Пежо 206 WRC", който има аванс от 13,5 сек. пред съотборника си и първенец на планетата от 2001 г. Ричард Бърнс (Вбр). След първите два етапа на трета позиция се движеше и третото "Пежо", карано от Маркус Грьонхолм (Фин), който обаче не можа да удържи на темпото и изпадна до пета позиция.
Двамата пилоти на "Ситроен" - французите Филип Бугалски и Себастиен Лоеб, са съответно трети и четвърти. Бугалски изостава на 38,9 сек., а Лоеб на 40,8 сек. Шести е норвежецът Петер Солберг ("Субару"), който отстъпва на 54,1 сек. от лидера.
Лекари пък ампутираха част от кутрето на световния шампион от 1995 г. Колин Макрей (Вбр) с "Форд Фокус". Шотландецът пострада на рали "Корсика" и болките в пръста на лявата ръка го принудиха сам да помоли за ампутация. Макрей вчера бе осми - на 59,3 сек. от Паници.
По същото време кметът на Москва Юрий Лужков и шефът на F1 Бърни Екълстън отложиха подписването на договора за състезание от световния шампионат в руската столица. Според предварителните споразумения трябваше да бъде сключен контракт за Гран при на Москва през 2003 г. В последния момент обаче двете страни не успяха да се договорят и стартът бе отложен с 1 г. Екълстън пристигна в Москва по-рано през седмицата специално за сключването на сделката. Той бе обещал старт от F1 в Русия в момента, когато бъде завършена пистата.
По същото време шефът на ФИА Макс Мозли заяви, че ако зависи от него, през 2004 г. ще бъдат забранени тестовете на всички тимове във F1 по време на шампионата.

в-к Сега, 23.03.2002

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL