auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

NATIONAL : Gumball 3000 in Sofia! - 10 June 2011 - 21:44

GUMBALL 3000 в СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ! --SKI.BG-- Gumball 3000, ралито на богатите и непослушни момчета, каращи свръх луксозните си спортни коли 3000 мили, без да спазват правилата, мина през България. На 1-ви май няколкостотин български Gumball фенове пречистиха душите и очите си, виждайки отблизо едни от най-скъпите автомобили в света и техните ексцентрични собственици.

Като знаменателен факт за AUTO XT трябва да отбележим признанието на организатора към изданието. Затова екипът на AUTO XT беше официално допуснат на територията на Gumball чекпойнта в София, като единствената професионална българска медия за спорт и лайфстайл. Това ни даде възможност да заснемем всички участници, преминали през контролата в София между 12.30 и 17 часа. Скоро ще видите освен мега фотогалериите на AUTO XT и кратък HD филм за посрещането на гъмболърите на площада пред храм-паметник „Александър Невски”, както и интервюта с някои от тях.

GUMBALL 3000 в СОФИЯ

Иначе, за няколко часа в парка на Gumball можахме да видим, освен свръх автомобилите и техните екипажи, но и ескалиращата екзалтация на предимно младата публика, стекла се за нула време покрай загражденията и жадно попиваща всеки детайл от необикновената автомобилна гледка.

Gumball 3000 в София - всичко беше уникално, златните кубета на „Александър Невски”, в съчетание с бляскавите поръчкови модели на Астън Мартин, Ролс Ройс, Бугати, Бентли, Ферари, Мазерати, Порше, Лотус, Майбах и още дузина супер автомобилни марки, направиха просто смешни напъните на местните сноби да покажат класа по надупчените софийски улици със серийните си луксозни возила. Както е известно, всички участници в Gumball са или стават приятели, без значение кой колко е богат. И в София нямаше надменност, нямаше високомерие. Повечето от пилотите и техните спътници излъчваха скромност, непринуденост и крайна доброжелателност, защото философията на Gumball 3000 и неговите състезатели е забавление с приятели...

Любопитно е, че за преминаването на Gumball през България не писа нито една българска жълта или каквато и да е светска медия. Това показа колко далече от света са нравите на масовата публика и пресата в страната. Но да се върнем към участниците в Gumball. За почитателите на фамозното рали ще кажем, че освен саудитските милионери от тим Паво и Тим Грийн, срещнахме скандалните MTV звезди Dudesons от Финландия и още по скандалните про скейтъри Матю Причард и Лий Дейнтон – Dirty Sanchez. Видяхме и холивудската звезда Тамер Хасан, който за копилот на уникалния си Lotus Evora S беше взел не кой да е, а копие на мега бокс звездата Витали Кличко, заменил след стопа във Венеция първия спътник на Тамер - актьорът Коста Мандилор.

Eve - ослепително бляскавата, както винаги, Ив Джихан Джеферс - хип-хоп и R&B звездата, също толкова световноизвестна като топ-модел и актриса, придружаваше милионера основател и собственик на марката Gumball 3000 - Максимилион Купър. Двамата караха собствения си поръчков Ролс Ройс, стилно нашарен в маскировъчни каки нюанси... , а плътно до тях беше неназовният американски милиардер със своя златно-оранжев Aston Martin One 77... :)

Както винаги, по правило, в организацията на Gumball се бяха появили пукнатини, включително и от българска страна. След гафа с визите на някои от участниците на хърватската граница, старателно обявеното предварително място за контролата в София пред „Двореца” - Националната художествена галерия на „жълтите павета”, беше подменено в последния момент със заградена част от площада между храма „Александър Невски” и църквата „Св.София”. Всъщност така стана по-добре, защото площадът пред катедралата истински впечатли всички гъмболи, а на нас даде възможност да направим уникални снимки.

Софийският Gumball стоп беше обезпечен перфектно от кетъринга и охраната на хотел Хилтън. Както е известно, хотелската корпорация подкрепя безрезервно ралито на повечето от спирките по пътя му и това допринесе за наистина бляскавото излъчване на цялото събитие пред „Александър Невски”...

С тази публикация поставяме ново начало на страниците на автомобилното интернет издание AUTO XT - the ultimate cars! Още за Gumball 3000 и стопа в София след малко!

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL