auto [xt] - http://www.xtdev.com/auto

СВЕТОВНИ : Маркус Грьонхолм отказва да изпълни договора си с “Пежо” - 18 May 2002 - 01:28
Служители на “Мицубиши” и “Хюндай” аплодирали бандитите, които ги обрали

Световният шампион за 2000 г. Маркус Грьонхолм заяви часове преди началото на рали “Аржентина” вчера, че няма да изпълни договора си с “Пежо” докрай.          


/Маркус Грьонхолм/

“Контрактът ми е до края на 2006-а, но смятам след две години да прекратя кариерата си. Тогава вече ще бъда на 38, а и искам да съм с високо вдигната глава, когато се разделя със състезанията.”

Грьонхолм имаше проблеми с амбриажа на своя автомобил “Пежо 206 WRC” по време на последните тренировки в Аржентина. Счупен винт пък едва не прекрати участието на Петер Солберг в състезанието, което започна вчера. Норвежкият пилот на “Субару Импреца” изхвърча от трасето и прелетя близо 100 метра, след като заради винта машината получи повреда в предното окачване. “Извадихме невероятен късмет, защото колата не се удари в нищо, след като я изпуснах от контрол”, каза Солберг.


/Пилотът на “Субару” Петер Солберг/


/Ричард Бърнс с “Пежо” в действие по време на тренировките/

Междувременно стана ясно, че хората от екипите на “Мицубиши” и “Хюндай” бурно аплодирали групата бандити, която ги обра онзи ден в ресторант в градчето Виля Карлос Пас. “Монитор” съобщи вчера за инцидента.

В първия момент служителите на двата отбора помислили, че нахлуването на бандитите е изненада от страна на организаторите, и започнали да аплодират. Всичко живо обаче се вкаменило, когато един от крадците опрял дулото на пистолета си до главата на журналиста от “Ченъл 4” Роби Хед.

Джордже Пецу
в-к Монитор, 18.05.2002

 auto [xt]

Return

Powered by XTdesign, PHP & MySQL