Четвъртък, 18 Юли 2024
 АУТОМОБИЛИ
27 Май 2002 - 19:19
Infiniti FX 45 (Авто Пазар)
Американска мечта
изпрати на приятел Printer friendly версия

Ако определено  държите на външния си вид и имиджа на човек от “висшето” общество, ви е нужен спортен автомобил - силен, стремителен и стилен. Ако обаче попадате в категорията на хората със здраво семейство и се чувствате задължен да се грижите за здравето на членовете от фамилията, тогава се нуждаете от друг тип четириколесно - просторно, удобно и практично. А питали ли сте се дали не е добре да се сдобиете с модел, който да съчетава в себе си качествата и на двата типа автомобили. Ако тази идея е доста близка до сърцето ви, тогава е най-добре да се обърнете към класа на спортните миниванове. Там пък сред многото предложения със сигурност погледът ви ще се спре на едно от атрактивните возила - Infiniti FX 45. 

Американецът трябва да се появи в серийно производство в началото на 2003. Янкито определено не е лишен от чар. Предназначен да задоволи вкусовете на американския автомобилен пазар Infiniti FX 45 е проектиран изцяло зад граница - при вечните конкуренти от Япония. Резултатът обаче е повече от задоволителен. Возилото изглежда внушително, като агресивният му нрав е предизвикателно подчертан. За това свидетелства масивната предница, както и внушителните “вежди” над калниците. Специфичната радиаторна решетка, както и 21-цоловите алуминиеви джанти подчертават впечатлението, че Infiniti FX 45 е автомобил въоръжен с доста нестандартни преимущества пред останалите. Големите обувки на четириколесното в съчетание с дългата база (2850 мм) гарантират шурмуването и на по-проблемни терени. Вътрешността на симпатягата е смесица от хай-тек.

 Докато водачът си гледа пътя за останалите пасажери са предвидени достатъчно забавления. По желание може да се занимавате с управлението на климатика, осветлението или да си пуснете любимия филм на DVD-Player-а. Гарантирано е висококачествено изображение на 9.5-инчовия монитор. Шофьорът обаче в никакъв случай не е лишен от забавления. Достатъчно е да се спомене, че арматурното табло и информационните символи по него (особено при включени светли) може да конкурира шедьоврите на Пикасо. Копчетата и ръчките за управление на возилото са съсредоточени в непосредствена близост до водача, което спомага за лесната навигация и управление на системите на четириколесното. Пълният набор въздушни възглавници, както и страничните предпазни завеси гарантират висока степен на защита при евентуално пътно-транспортно произшествие. 

FX 45 разполага с типичен задокеански двигател Под предния капак ръмжи V-образен агрегат с работен обем 4.5-литра и осем цилиндъра. Той върви в комплект с петстепенна автоматична скоростна кутия. За любителите на ръчното превключване на скоростите е предвидена опция за механичен режим. Мощността, осигурявана от културиста е 300 конски сили. Освен това FX 45 е оборудван с перманентно задвижване на четирите колела, независимо окачване и дискови вентилирани спирачки. Екстри като усилена антиблокираща система (ABS) и разпределение на спирачното усилие (ЕBD) също присъстват във визитната картичка на “японския янки”.

Станислав Гавазов
в-к Авто Пазар,


 

изпрати на приятел Printer friendly версия

Следваща:
Steppenwolf Степният вълк на Audi (Авто Пазар) – 01 Юни 2002 - 12:47
VOLKSWAGEN Audi Magellan ПЪТЕШЕСТВЕНИКЪТ (Авто Журнал) – 01 Юли 2002 - 19:53
PORSCHE Cayenne (Авто Журнал) – 21 Август 2002 - 15:16
Bugatti Veyron 16.4 - най-скъпата и бърза кола на планетата (Монитор) – 31 Август 2003 - 13:06

Предходна:
VW Golf IV Четвъртото измерение (Авто Пазар) – 24 Май 2002 - 17:08

Powered by XTdesign, PHP & MySQL

 Новини
АУТО АНАЛИЗИ
АУТОМОБИЛИ
АУТОЧАСТИ
ИСТОРИЯ
НАЦИОНАЛНИ
СВЕТОВНИ
СЪОБЩЕНИЯ
TAG HEUER timing systems
 Най-новото
Nissan Patrol на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Toyota Land Cruiser на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Bugatti Veyron 16.4 - най-скъпата и бърза кола на планетата (Монитор)АУТОМОБИЛИ
PORSCHE Cayenne (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
VOLKSWAGEN Audi Magellan ПЪТЕШЕСТВЕНИКЪТ (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
Ironman Load Plus ™ helper spring system АУТОЧАСТИ
IRONMAN Suspensions 4x4АУТОЧАСТИ
МАГАЗИН VW SKODAАУТОЧАСТИ
AUTO XT aрхив АУТО ИНФОИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив АУТО ФОРУМИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив КАЛЕНДАР и РЕЗУЛТАТИ на български и световни ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив на български ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
Gumball 3000 в София! НАЦИОНАЛНИ
Рали България ще бъде 6-ти кръг от Европейския рали шампионат през 2011НАЦИОНАЛНИ
33 Поршета ще се борят в класическото 24-ри часово състезание на НюрбургрингСВЕТОВНИ
Хуф и Мюлер споделиха победата в БърноСВЕТОВНИ
Pirelli сменя гумите за European Grand PrixСВЕТОВНИ
Рали Акрополис 2011СВЕТОВНИ
Шейкдаун Рали България 2011СЪОБЩЕНИЯ

 
© 2002-2011, auto [xt]. All rights reserved. Powered by [xt]. нагоре