Понеделник, 27 Юни 2022
 НАЦИОНАЛНИ
17 Януари 2003 - 22:14
"4Х4 София шоу" ще стартира между “Младост” и “Дружба” в София
изпрати на приятел Printer friendly версия

Първото по рода си офроуд състезание “4Х4 София шоу” ще се състои на 25 януари 2003 г. – събота, на специално подготвен полигон под автоцентъра на “Тойота” на столичния бул. “Цариградско шосе” No 163. В него могат да се включат състезатели с джипове, бъгита и управлявани с мотоциклетно кормило 4-колесни ATV минивсъдеходи. Организатори на шоуто са Асоциацията за екстремни изживявания, Клуб 4х4 Екстрийм и Спортен клуб “Вираж”. Състезанието се провежда с медийната подкрепа на в-к “Монитор” и “Дарик радио”.

Целта на организаторите на “4Х4 София Шоу” е да направят екстремните офроуд емоции достъпни за жителите на големия град. От друга страна състезанието ще даде възможност по трасето да се пуснат не само най-елитните състезатели, но и по-малко подготвени екипажи, които не могат да отделят много средства за супер подготовка на своите машини. Любопитна подробност от регламента на състезанието е, че участниците нямат право да използват лебедка. По този начин “ 4Х4 София шоу “ ще покаже на зрители и участници, че офроуд състезанията са достъпни за всички.

Надпреварата на 25 януари ще протече в три етапа. Първият, който ще стартира в 13,30 часа, включва скоростно преодоляване за време на трасе от завършващи с шикани прави с дължина от 150 м, които са оградени с маркировъчна лента. Вторият и най-сложен етап се състои от траял, при който състезателите демонстрират уменията си да водят машината при най-неблагоприятни зимни условия. Комплексът включва затворено в хълмиста крива трасе с обща дължина от около 600 м, на което са разположени 4 траял бази. Някои от тях са червени, други са жълти. В червените бази преминаването се извършва без някой от екипажа да слиза или отваря прозореца на автомобила. В жълтите навигаторът има право да напусне джипа, за да води отвън пилота. Този етап не се преминава за време. Тук обаче се трупат наказателни точки от всяка допусната грешка. В последния – трети етап, ще участват петте най-добре представили се в първите две части екипажи. Тук челната петица ще трябва да преодолее поставените от организаторите препятствия за възможно най-кратко време.

През втория състезателен ден – настилката ще е типично предпланинска – пресечена местност с водни препятствия, земя, камъни, гориста просека, с възможна кал и сняг.

Заявки за участие може да се подават в Интернет на адрес http://4x4.hit.bg. За повече информация – тел. 089-556017. Участниците в състезанието може да получат пълния регламент и заявки за участие по време на техническата конференция, която ще се проведе на 25 януари от 11 часа в центъра на “Тойота” на бул. “Цариградско шосе” 163.
За участници, които са от провинцията и нямат осигурено нощуване, Организаторите са подсигурили два хотела. В хотел “Амбасадор” е договорена двойна стая срещу 78 лева, а в хотел ”Червено знаме” срещу 40 лева. За заявки и допълнително заплащане се обръщайте към Ралица Стоичкова на тел. 088-513176

Кратко описание на етапите:

Първия ден на състезанието ще се състои от три качествено различни Етапа /комплекса/, в следната последователност на преминаване - S (speed), WT (winter trial), FT (fight obstacles).

1. Комплекс S представлява оградени с маркировъчна лента коридори с дължина приблизително 150 метра, завършващи с шикани, където движението обръща своята посока. В комплекс S оценяването, поощряването и наказването става в минути. Времето за преминаване на това препятствие не надвишава 4 минути. Жребия за стартирането в този първи комплекс ще се изтегли от урна и ще стане на база поредност на стартовите номера.

2. Комплекс WT е втори по поредност, но е най-сложния и е сърцевината на първия ден от състезанието. Стартирането в този етап ще стане  на база квалификацията от Етап S, в обратна последователност – от тези с най-голямо време. Зимен траял означава показване не само на високи умения при воденето на машината, но и много интелект и кураж при справянето с неблагоприятните условия на зимния сезон / сняг, просмукана с вода земна маса, кал, вятър и отрицателни температури /. Комплекса се състои от затворено в хълмиста крива трасе с обща дължина от около 600 м, на което са разположени 4 траял бази / ТВ - trial base /. Някои от тези бази са червени, други са жълти. В червените бази преминаването се извършва без някой от екипажа да слиза или отваря прозореца на автомобила си. В жълтите бази е препоръчително и може навигатора да напусне автомобила си, за да води пилота. Базите са означени с цветни флагове в червено и жълто. В този Етап /комплекс/ оценяването, поощряването и наказването става в точки. Целта е състезателят да се стреми да му се отнемат точки, да има по–малко точки възможно, защото тези точки после се превръщат в минути. Всяко наказателно натрупване на точки увеличава крайното сумарно време от трите Етапа / комплекса /. По-долу ще откриете детайлно описание на случаите в които се отнемат или прибавят точки. По време на техническата конференция ще бъде предоставена от Организаторите схема на самото преминаване на траял участъка, нахождението на базите и подходите към тях.

3. Комплекс FT е третият етап по поредност и в него участват първите петима, събрали най-добри резултати от Комплекси S и WT, с което се оформя и крайното класиране и награждаване. Етапа се характиризира с преодоляване на трасе, осеяно с препятствия за време. Това време се прибавя към постигнатото от състезателната петица в предходните два етапа и победител става този с най-малко ОБЩО време. Препятствията също са означени цветово, като там където има червен флаг, никой от екипажа няма право да напуска автомобила, а при всички останали препятствия това е възможно.

Официална програма на състезанието:

Събота, 25. 01. 2003 г.
11.00 – пристигане на 4х4 автомобилите на паркинга на автоцентър Toyota и подреждането им в специално ограденото пространство.
11.30 – 12.00 ч. – регистрация на участниците в състезанието. Получаване на карнети, регламент. Преглед на изискуемите от съдийската комисия документи.
12.00 – 13.00 ч. – начало на  техническа и журналистическа пресконференция.
13.00 – 13.30 ч. -  залепяне стикерите на спонсорите и допуск до състезанието само след правилното им разположение. Придвижване до старта на състезанието.
13.30 ч. – старт на първия участник.
16.30 – 17.00 ч. – предполагаем край на състезанието. Награждаване на победителите

Неделя, 26. 01. 2003 г.
11.30 ч. – пристигане на автомобилите пред автоцентър Toyota
11.30 – 12.00 ч. – разясняване маршрута за движение в колона тип трофи.
12.00 ч. – потегляне в колона по реда на класиране от първия състезателен ден в обратен ред /последните – първи/
16.30 ч. – предполагаем край на втория етап. Край на състезанието.

Награждаването и определянето на победителите в състезанието “4Х4 София Шоу“ ще стане само в първия състезателен ден Събота, 11.01.2003 г. в затвореното трасе. Победителите от втория ден на състезанието “4Х4 София Шоу“ ще участват в общото класиране за набиране на точки за веригата състезания “EXTREME“, която включва: Март 2003 г. – “Самоков 4Х4 Extreme“, Май 2003 г. – “Балкан Трофи“, Ноември 2003 г. – “4Х4 София Шоу“.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ ПРИЗОВАВАТ ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ, ТЕХНИТЕ ГОСТИ И ОБСЛУЖВАЩ СЕРВИЗЕН ПЕРСОНАЛ, ЗА КУЛТУРНО, ЕТИЧНО И ДИСЦИПЛИНИРАНО ПОВЕДЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ДВАТА СЪСТЕЗАТЕЛНИ ДНИ, КАКТО И КЪМ ОПАЗВАНЕ ПРИРОДАТА И КРАСОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.


 

изпрати на приятел Printer friendly версия

Следваща:
Офроуд сезон 2003 беше открит край Пасарел – 19 Януари 2003 - 13:11
"4x4 София шоу" събра хиляди зрители край "Тойота автоцентър" – 27 Януари 2003 - 14:33
Гераджиев ще стартира в “Швеция” при зверски студ (Монитор) – 06 Февруари 2003 - 21:14
Два български екипажа в рали 'Турция' – 22 Февруари 2003 - 15:39
Никола Рафаилов спечели в първия ден на “Самоков 4х4 екстрийм” (Монитор) – 31 Март 2003 - 22:48

Предходна:
Гераджиев тренира за Швеция на макадам (Монитор) – 17 Януари 2003 - 19:26
Крум Дончев с "Пежо 206" в Монте Карло – 15 Януари 2003 - 01:04
Димитър Илиев атакува челото на група “S 1600” с “Пежо 206” (Монитор) – 04 Януари 2003 - 00:47
Трима българи записани за световния рали-шампионат (Монитор) – 29 Декември 2002 - 00:59
Втори български екипаж в световния рали-шампионат (dnevnik.bg) – 03 Декември 2002 - 22:50

Powered by XTdesign, PHP & MySQL

 Новини
АУТО АНАЛИЗИ
АУТОМОБИЛИ
АУТОЧАСТИ
ИСТОРИЯ
НАЦИОНАЛНИ
СВЕТОВНИ
СЪОБЩЕНИЯ
TAG HEUER timing systems
 Най-новото
Nissan Patrol на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Toyota Land Cruiser на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Bugatti Veyron 16.4 - най-скъпата и бърза кола на планетата (Монитор)АУТОМОБИЛИ
PORSCHE Cayenne (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
VOLKSWAGEN Audi Magellan ПЪТЕШЕСТВЕНИКЪТ (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
Ironman Load Plus ™ helper spring system АУТОЧАСТИ
IRONMAN Suspensions 4x4АУТОЧАСТИ
МАГАЗИН VW SKODAАУТОЧАСТИ
AUTO XT aрхив АУТО ИНФОИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив АУТО ФОРУМИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив КАЛЕНДАР и РЕЗУЛТАТИ на български и световни ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив на български ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
Gumball 3000 в София! НАЦИОНАЛНИ
Рали България ще бъде 6-ти кръг от Европейския рали шампионат през 2011НАЦИОНАЛНИ
33 Поршета ще се борят в класическото 24-ри часово състезание на НюрбургрингСВЕТОВНИ
Хуф и Мюлер споделиха победата в БърноСВЕТОВНИ
Pirelli сменя гумите за European Grand PrixСВЕТОВНИ
Рали Акрополис 2011СВЕТОВНИ
Шейкдаун Рали България 2011СЪОБЩЕНИЯ

 
© 2002-2011, auto [xt]. All rights reserved. Powered by [xt]. нагоре