Неделя, 28 Ноември 2021
 НАЦИОНАЛНИ
02 Май 2002 - 21:13
Планинско Пещера 2001, град Пещера
републикански планински шампионат - купа Пещера 2001 – VI кръг
изпрати на приятел Printer friendly версия

Община “Пещера”, беше домакин на VІ - я заключителен кръг от националния планински шампионат, провел се в пещерския балкан. Присъствието на участници и публика в това доста динамично и разнообразно състезание, беше в рамките на очакваното. Трасето по което минава и маршрута на рали “Хеброс”, с голямата си дължина предлага разнообразни завои, бързи и “спънати” участъци, сенчести места и хлъзгав асфалт. Атмосферните условия по никакъв начин не повлияха върху провеждането на мероприятието, освен високите летни температури, които единствено спомогнаха за увеличената консумация на течности.

Представители на А/8, отново бяха И.Царски с Форд - WRC и Т.Златков, като безспорно Царски застана на първа стартова позиция в неделния ден. Познатата комбинация в група N от предишното планинско в с.Шипка, не бе нарушено. Наличието на три Форда и Ланчията на Г.Цветков, вещаеха интересна борба в деня на надпреварата. Основните претенденти за шампионската титла в VІ-то заключителното издание на планинския шампионат бяха Мартин Стойчев и Ю.Серафимов.

В групата на хоби-кар също интригата не беше за подценяване. Шампионската титла между Т.Тотев и И.Иванов, също трябваше да се решава в предстоящия старт. Пропускайки две състезания, Т.Тотев сериозно бе застрашен от дебютиращия тази година И.Иванов.

С отсъствието си Д.Георгиев /Митьо полицая/, красноречиво потвърждава шампионската си титла в група А/6. Д.Георгиев остави на спокойствие Др.Мутафов и Йордан Тодоров да водят борба за втората позиция в групата.

Лъчезарно слънце огряваше в неделната утрин централния площад на гр.Пещера, където беше и закрития парк. Традиционното спокойствие, което цари в малките градове, послужи за релаксация на пилотите по време на сутрешното кафе. След официалното откриване, колите се отправиха към сервизните боксове за последна донагласа преди старта.

В протежение на 2 / 3 км. по трасето, зрителите настанали се на удобни за тях места, разбраха за дадения старт от мощните гърмежи издавани от антилак-системата на WRC-то на безспорния лидер и в двата манша И.Царски. Т.Златков, полагайки старателни усилия остана далеч от времената на шампиона.

В група N Н.Паунов, с първото си качване резервира върховата позиция на почетната стълбичка. Половин секунда след него бележи Ю.Серафимов. Силен старт от седма позиция направи М.Стойчев, но радостта по-късно беше помрачена разбирайки за слабия резултат, който е постигнал. Може да наречем куриоз техническият проблем сполетял във втория манш и главния му конкурент Ю.Серафимов. Той, благодарение на абсолютно същата повреда, като при М.Стойчев - пробив в гарнитурата, постигна времето от първото и единствено качване. Това разбира се не повлия на крайното генерално класиране в шампионата, където шампион е Серафимов, а Стойчев заема вице-шампионското място в планинското първенство. След това в група N се нареждат Н.Паунов и Г.Цветков.

Доста оспорваната борба, която се оформяше в групата на хоби-кар между горе споменатите Т.Тотев и И.Иванов, даде своя резултат. Лоша шега изигра паметта на Тотев в първият манш, която доведе до безвъзвратно напускане на трасето. И.Иванов също претърпя удар, но той не му попречи да продължи необезпокояван във втория манш и да завоюва шампионската титла.

мсв


 

изпрати на приятел Printer friendly версия

Следваща:
80 коли на писта София (Сега) – 02 Май 2002 - 21:48
Три момчета ранени на автосъстезание писта София (Сега) – 02 Май 2002 - 21:52
16 номинирани за пилот N1 на България (Сега) – 02 Май 2002 - 21:58
Българската амбиция за световна известност (Авто Пазар) – 03 Май 2002 - 00:54
Off-Road-ът набира скорост и у нас (Авто Пазар) – 03 Май 2002 - 01:19

Предходна:
Планинско Шипка 2001, с.Шипка – 02 Май 2002 - 21:04
Димитър Илиев спечели рали Сосер - Сливен (Монитор) – 02 Май 2002 - 20:39
Кратък преглед на предстоящото рали Сосер-Сливен 2001година – 02 Май 2002 - 20:37
Планинско Узана 2001, град Габрово – 02 Май 2002 - 20:25
Планинско Осогово2001, град Кюстендил – 02 Май 2002 - 20:15

Powered by XTdesign, PHP & MySQL

 Новини
АУТО АНАЛИЗИ
АУТОМОБИЛИ
АУТОЧАСТИ
ИСТОРИЯ
НАЦИОНАЛНИ
СВЕТОВНИ
СЪОБЩЕНИЯ
TAG HEUER timing systems
 Най-новото
Nissan Patrol на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Toyota Land Cruiser на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Bugatti Veyron 16.4 - най-скъпата и бърза кола на планетата (Монитор)АУТОМОБИЛИ
PORSCHE Cayenne (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
VOLKSWAGEN Audi Magellan ПЪТЕШЕСТВЕНИКЪТ (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
Ironman Load Plus ™ helper spring system АУТОЧАСТИ
IRONMAN Suspensions 4x4АУТОЧАСТИ
МАГАЗИН VW SKODAАУТОЧАСТИ
AUTO XT aрхив АУТО ИНФОИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив АУТО ФОРУМИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив КАЛЕНДАР и РЕЗУЛТАТИ на български и световни ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив на български ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
Gumball 3000 в София! НАЦИОНАЛНИ
Рали България ще бъде 6-ти кръг от Европейския рали шампионат през 2011НАЦИОНАЛНИ
33 Поршета ще се борят в класическото 24-ри часово състезание на НюрбургрингСВЕТОВНИ
Хуф и Мюлер споделиха победата в БърноСВЕТОВНИ
Pirelli сменя гумите за European Grand PrixСВЕТОВНИ
Рали Акрополис 2011СВЕТОВНИ
Шейкдаун Рали България 2011СЪОБЩЕНИЯ

 
© 2002-2011, auto [xt]. All rights reserved. Powered by [xt]. нагоре