Thursday, 18 April 2024
LINKS
CONTACTS
 NATIONAL
10 June 2011 - 21:44
Gumball 3000 in Sofia!
Send this to a friend Printer friendly version

GUMBALL 3000 в СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ! --SKI.BG-- Gumball 3000, ралито на богатите и непослушни момчета, каращи свръх луксозните си спортни коли 3000 мили, без да спазват правилата, мина през България. На 1-ви май няколкостотин български Gumball фенове пречистиха душите и очите си, виждайки отблизо едни от най-скъпите автомобили в света и техните ексцентрични собственици.

Като знаменателен факт за AUTO XT трябва да отбележим признанието на организатора към изданието. Затова екипът на AUTO XT беше официално допуснат на територията на Gumball чекпойнта в София, като единствената професионална българска медия за спорт и лайфстайл. Това ни даде възможност да заснемем всички участници, преминали през контролата в София между 12.30 и 17 часа. Скоро ще видите освен мега фотогалериите на AUTO XT и кратък HD филм за посрещането на гъмболърите на площада пред храм-паметник „Александър Невски”, както и интервюта с някои от тях.

GUMBALL 3000 в СОФИЯ

Иначе, за няколко часа в парка на Gumball можахме да видим, освен свръх автомобилите и техните екипажи, но и ескалиращата екзалтация на предимно младата публика, стекла се за нула време покрай загражденията и жадно попиваща всеки детайл от необикновената автомобилна гледка.

Gumball 3000 в София - всичко беше уникално, златните кубета на „Александър Невски”, в съчетание с бляскавите поръчкови модели на Астън Мартин, Ролс Ройс, Бугати, Бентли, Ферари, Мазерати, Порше, Лотус, Майбах и още дузина супер автомобилни марки, направиха просто смешни напъните на местните сноби да покажат класа по надупчените софийски улици със серийните си луксозни возила. Както е известно, всички участници в Gumball са или стават приятели, без значение кой колко е богат. И в София нямаше надменност, нямаше високомерие. Повечето от пилотите и техните спътници излъчваха скромност, непринуденост и крайна доброжелателност, защото философията на Gumball 3000 и неговите състезатели е забавление с приятели...

Любопитно е, че за преминаването на Gumball през България не писа нито една българска жълта или каквато и да е светска медия. Това показа колко далече от света са нравите на масовата публика и пресата в страната. Но да се върнем към участниците в Gumball. За почитателите на фамозното рали ще кажем, че освен саудитските милионери от тим Паво и Тим Грийн, срещнахме скандалните MTV звезди Dudesons от Финландия и още по скандалните про скейтъри Матю Причард и Лий Дейнтон – Dirty Sanchez. Видяхме и холивудската звезда Тамер Хасан, който за копилот на уникалния си Lotus Evora S беше взел не кой да е, а копие на мега бокс звездата Витали Кличко, заменил след стопа във Венеция първия спътник на Тамер - актьорът Коста Мандилор.

Eve - ослепително бляскавата, както винаги, Ив Джихан Джеферс - хип-хоп и R&B звездата, също толкова световноизвестна като топ-модел и актриса, придружаваше милионера основател и собственик на марката Gumball 3000 - Максимилион Купър. Двамата караха собствения си поръчков Ролс Ройс, стилно нашарен в маскировъчни каки нюанси... , а плътно до тях беше неназовният американски милиардер със своя златно-оранжев Aston Martin One 77... :)

Както винаги, по правило, в организацията на Gumball се бяха появили пукнатини, включително и от българска страна. След гафа с визите на някои от участниците на хърватската граница, старателно обявеното предварително място за контролата в София пред „Двореца” - Националната художествена галерия на „жълтите павета”, беше подменено в последния момент със заградена част от площада между храма „Александър Невски” и църквата „Св.София”. Всъщност така стана по-добре, защото площадът пред катедралата истински впечатли всички гъмболи, а на нас даде възможност да направим уникални снимки.

Софийският Gumball стоп беше обезпечен перфектно от кетъринга и охраната на хотел Хилтън. Както е известно, хотелската корпорация подкрепя безрезервно ралито на повечето от спирките по пътя му и това допринесе за наистина бляскавото излъчване на цялото събитие пред „Александър Невски”...

С тази публикация поставяме ново начало на страниците на автомобилното интернет издание AUTO XT - the ultimate cars! Още за Gumball 3000 и стопа в София след малко!


 

Send this to a friend Printer friendly version

Previous:
Rally Bulgaria 2011 ERC – 10 June 2011 - 20:43
Rally Hebros - The Winner is Krum Dontchev – 25 July 2004 - 20:39
Berlin Breslau 2004 – 03 July 2004 - 10:22
Pedersoli extends Euro lead after Rally Bulgaria – 21 June 2004 - 13:31
ERC: Rally Bulgaria 2004 started – 20 June 2004 - 13:26

Powered by XTdesign, PHP & MySQL

 News
NATIONAL
WORLD
TAG HEUER timing systems
 Last news
Gumball 3000 in Sofia! NATIONAL
Rally Bulgaria 2011 ERCNATIONAL
33 Porsche tackle the long distance classic in the Eifel WORLD
Huff and Muller shared wins in BrnoWORLD
Pirelli makes compound changeWORLD
2011 Acropolis Rally DAY 3 - Photo finish!WORLD

 
© 2002-2011, auto [xt]. All rights reserved. Powered by [xt]. top