Неделя, 23 Юни 2024
 СВЕТОВНИ
16 Септември 2003 - 10:28
Кампос се затвърждава като лидер
Европейски рали шампионат - рали Барум
изпрати на приятел Printer friendly версия

Екипът Мигел Кампос и Карлос Магалнес се класираха на второ място в рали Барум, което се проведе този уикенд в чешкия град Злин, като така той увеличи преднината си в европейския шампионат на 160 точки пред най-близкия си съперник - Бруно Тири.

Белгиецът отпадна заради механична повреда и пилотът на Пежо Тотал Силвър Тиим получи възможността да застане на второто място, а битка за първото място беше практически невъзможна, тъй като чехът Печ, който познаваше отлично трасето, се беше измъкнал напред с повече от минута преднина.

Мигел Кампос постигна брилянтен резултат, тъй като се изправи срещу серия от отлични пилоти като Роман Креста, който се състезава в световния шампионат, Вацлав Печ, който стана шампион на Чехия с победата си тук, изпреварвайки всички останали местни представители и разбира се - Бруно Тири. В това състезание участваха 21 WRC автомобила. От общо 156-те регистрирани екипажа, едва една трета достигнаха финала.

Въпреки трудностите през първия ден, Мигел Кампос беше решителен през втория: "Този резултат е положителен за целия отбор, който винаги дава най-доброто от себе си и се бори, както самия аз, да постигне най-доброто възможно класиране. Още веднъж, 206 WRC беше безупречен автомобил, с което се демонстрира отлично свършената от нашите механици работа. Имаме преднина от 160 точки пред Тири, но това не значи нищо и последните две състезания ще са решителни. Ние сме набелязали нашите цели и ще направим всичко за да достигнем финала като шампиони!" - заключи Кампос.

27 годишният Роман Креста и отборът му "Пежо Чешка Република" бяха решени да стигнат единствено до победата в тазгодишното рали Барум.

Въпреки внушителния старт на Роман Креста в първия ден (той спечели първия специален етап за деня), чехът имаше лош късмет през останалите 5 отсечки. Първо Креста се блъсна в един изкуствените пътни камъни по време на втората отсечка, повреждайки така предницата на своята кола и загубвайки част от легендарните характеристики на мотора до края на деня. След това, заради дву минутно забавяне в сервизната зона за да бъде сигурен че колата ще продължи в ралито без сериозни проблеми, той получи 20 секундно наказание. Все още не се знаеше, че той ще бъде забавен от голямата грамотевична буря и дъжд появила се внезапно по време на последната състезателна отсечка за деня, която доведе до съществено увеличаване на разликата между него и лидера. Независимо лошия късмет, Креста успя да се изкачи от 8-то място в ранния следобяд до 4-тата позиция, веднага след триото Кампос, Тири и Пич.

Креста откри втория ден с две етапни победи, демонстрирайки своята сила и обещание да доминира в това състезание.В СЕ 9 той повреди колата си и завърши трети, след което, въпреки че финишира в 10 СЕ без предна броня и заден спойлер, отново беше първи. В следващата отсечка, преди да достигне следващата сервизна зона, той затвърди позицията си като лидер.

В крайна сметка, заради разбит радиатор по време на 11-тия специален етап, Креста преждевременно спря, с което загуби всякакъв шанс за крайна победа в това, както го нарича той, "любимо местно състезание".

Сега Креста це започне подготовката си с Пежото на Бозиан Рейсинг за следващото световно състезание от календара на ФИА за WRC, рали Санремо, което ще се проведе в Италия в първите дни на месец Октомври.


 

изпрати на приятел Printer friendly версия

Следваща:
ERC: Rally Matador Tatry – 00 0000 - 00:00
Ал Атия се стреми да укрепи преднината си в шампионата – 16 Септември 2003 - 10:36
Шлесер побеждава за трети път – 16 Септември 2003 - 10:44
Солберг спечели битката срещу Льоб – 16 Септември 2003 - 10:58
Две нови ралита в календара догодина – 16 Септември 2003 - 11:10

Предходна:
Шлесер си върна лидерското място в шампионата – 24 Август 2003 - 12:07
Мартин прекъсна 10 годишното превъзходство на финландците – 16 Август 2003 - 10:38
Подарък за рождения ден на Мигел Кампос – 03 Август 2003 - 19:10
Себастиен Льоб със “Ситроен” победи в рали “Германия” (Монитор) – 29 Юли 2003 - 08:59
20 слънцемобила прекосиха САЩ от изток на запад (Монитор) – 29 Юли 2003 - 08:37

Powered by XTdesign, PHP & MySQL

 Новини
АУТО АНАЛИЗИ
АУТОМОБИЛИ
АУТОЧАСТИ
ИСТОРИЯ
НАЦИОНАЛНИ
СВЕТОВНИ
СЪОБЩЕНИЯ
TAG HEUER timing systems
 Най-новото
Nissan Patrol на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Toyota Land Cruiser на старо (Авто Пазар)АУТО АНАЛИЗИ
Bugatti Veyron 16.4 - най-скъпата и бърза кола на планетата (Монитор)АУТОМОБИЛИ
PORSCHE Cayenne (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
VOLKSWAGEN Audi Magellan ПЪТЕШЕСТВЕНИКЪТ (Авто Журнал)АУТОМОБИЛИ
Ironman Load Plus ™ helper spring system АУТОЧАСТИ
IRONMAN Suspensions 4x4АУТОЧАСТИ
МАГАЗИН VW SKODAАУТОЧАСТИ
AUTO XT aрхив АУТО ИНФОИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив АУТО ФОРУМИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив КАЛЕНДАР и РЕЗУЛТАТИ на български и световни ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
AUTO XT aрхив на български ралита 2002-2004ИСТОРИЯ
Gumball 3000 в София! НАЦИОНАЛНИ
Рали България ще бъде 6-ти кръг от Европейския рали шампионат през 2011НАЦИОНАЛНИ
33 Поршета ще се борят в класическото 24-ри часово състезание на НюрбургрингСВЕТОВНИ
Хуф и Мюлер споделиха победата в БърноСВЕТОВНИ
Pirelli сменя гумите за European Grand PrixСВЕТОВНИ
Рали Акрополис 2011СВЕТОВНИ
Шейкдаун Рали България 2011СЪОБЩЕНИЯ

 
© 2002-2011, auto [xt]. All rights reserved. Powered by [xt]. нагоре